AcasăSPORT"Minunea de la Liberec", un meci suspectat de blat la pariuri

„Minunea de la Liberec”, un meci suspectat de blat la pariuri

Finalul jocului de la Liberec. Cehii sunt consternati

Pentru Dario Bonetti, performanta numarul 1 ca antrenor al unei echipe de club ramane ceea ce in istoria moderna a gruparii din Stefan cel Mare va ramane drept „Minunea de la Liberec”. Insa, asupra confruntarii din 2009, din Cehia, planeaza si acum suspiciunea ca ar fi fost un blat aranjat la pariuri.

Finalul jocului de la Liberec. Cehii sunt consternati

Pe 27 august 2009, echipa condusa de pe banca de italianul Dario Bonetti producea marea surpriza a preliminarilor Europa League, Dinamo calificandu-se in faza grupelor desi pierduse in tur, pe teren propriu, 0-3 la „masa verde”, duelul cu Slovan Liberec.

Dinamovistii sarbatoresc calificarea in grupele Europa League

In mansa secunda din Cehia – botezata de mass-media drept „Minunea de la Liberec” – Dinamo a marcat de trei ori si a dus meciul in prelungiri, romanii impunandu-se la penalty-uri. Insa, la cateva zile dupa triumful de la Liberec, au aparut zvonuri potrivit carora partida retur din Cehia ar fi fost aranjata la pariuri. Cu o cota de 51 la 1 pentru ca meciul sa ajunga in prelungiri, ori o cota 10 pentru „2 pauza, 2 final”, deznodamantul de pe „U Nisy Stadium” din Liberec a creat multe dileme, mai ales ca gruparea gazda era si inca mai este sponsorizata „Fortuna”, o casa de pariuri ceheasca. Gurile rele spun ca restul caselor de pariuri din Europa au „muscat” momeala si au pastrat meciul in oferta, poate si pentru ca Dario Bonetti anuntase, cu o zi inaintea returului din Cehia, ca va folosi rezervele in revansa cu Slovan. La scorul de 0-2, in minutul 58, partida de la Liberec avea sa fie blocata la majoritatea site-urilor de profil. Partida s-a schimbat total dupa finalul primelor 90 de minute, iar cele doua reprize de prelungiri s-au jucat pe viata si pe moarte, un asediu total la poarta goalkeeper-ului Matache, deoarece rezultatul final nu mai conta pentru bookmakeri.

author avatar
Sebastian Stan
1.045 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger