AcasăSPORTMihai Covaliu e noul presedinte al COSR

Mihai Covaliu e noul presedinte al COSR

Dintre cei doi doi fosti mari sportivi care au pornit in cursa pentru sefia Comitetului Olimpic Roman, unul singur putea sa triumfe, cum se intampla, de obicei, in competitii. Iar de marti incepand, COSR-ul are un nou presedinte, al 17-lea din istorie, in persoana lui Mihai Covaliu.

Locul lasat liber de demisia lui Alin Petrache din fruntea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) va fi ocupat, asadar, de catre fostul campion mondial si olimpic la sabie, actualmente conducator al Federatiei Nationale de Scrima.

Antrenorul nationalei masculine de sabie a invins-o pe unica sa contracandidata in cursa, Gabriela Szabo, nimeni alta decat fosta sefa de la Ministerul Tineretului si Sportului, Covaliu (39 de ani) obtinand aproape dublul numarului de voturi primite de fosta campioana de atletism.

Totodata, marti s-au votat si vicepresedintii si membrii noului Comitet Executiv al Comitetului Olimpis si Sportiv Roman – in persoana Cameliei Potec si a lui Alexandru Dedu. In total, in cursa pentru aceste functii au figurat nu mai putin de 28 de nume, foarte multe dintre ele cunoscute publicului amator de sport.

Va reamintim ca, pana la finele lunii august, COSR a fost condus de Petrache, care a ales sa paraseasca aceasta functie, motivandu-si retragerea prin faptul ca Romania a obtinut rezultate slabe la Olimpiada de vara de la Rio, de unde sportivii s-au intors in tara cu doar cinci medalii. Urmare a plecarii sale, interimatul in fruntea Comitetului Olimpic Roman pana la momentul de fata a fost asigurat de Nicu Vlad, presedintele Federatiei de Haltere.

sursa foto: frscrima.ro

author avatar
Cristina Stefan
346 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger