AcasăSPORTMi s-au oferit 20.0000 de dolari ca sa pierd un meci!

Mi s-au oferit 20.0000 de dolari ca sa pierd un meci!

Victor Hanescu reaprinde scanteia in chestiunea pariurilor din tenis

Scandalul de dopaj provocat de Maria Sarapova, depistata pozitiv la un control efectuat in luna ianuarie, a pus in umbra povestea pariurilor ilegale din tenis, care a tinut capul de afis la inceputul anului.

Victor Hanescu reaprinde scanteia in chestiunea pariurilor din tenis

Ancheta declansata de BBC inainte de startul Australian Open a relevat prezenta la primul Grand Slam al anului a unor jucatori banuiti de legaturi cu mafia pariurilor. Fara sa dea nume, BBC a vorbit despre mize de zeci de mii de euro pe scoruri exacte, numar de seturi si/ sau game-uri.
A venit povestea cu Sarapova, care a consumat meldonium, o substanta trecuta pe lista neagra la 1 ianuarie 2016, iar scandalul pariurilor a trecut in plan secund. Cum era si firesc, suspendarea Mariei si multiplele cazuri de dopaj descoperite in Rusia au avut intaietate.

Racolat de mai multe ori

Iata, insa, ca subiectul pariorilor din tenis este reluat de un roman. Victor Hanescu (34 de ani) a vorbit deschis despre cum a fost contactat pentru o oferta „de nerefuzat”: 20.000 de dolari ca sa piarda un meci! „La vremea aceea mi s-au oferit 10.000-20.000 de dolari ca sa renunt la un meci. Au mai fost astfel de evenimente mai demult, la inceputul carierei mele, dar de atunci incoace nu am mai fost contactat de nimeni”.

„Am auzit ca se intampla destul de des”

Fost numar 26 ATP, Victor Hanescu are informatii ca mafia pariurilor continua sa racoleze jucatori din circuit: „Am mai auzit ca se intampla destul de des uneori ca in circuit sa apara astfel de personaje care propun diferite sume. Apoi, mai stiu ca cei de la BBC au anuntat ca multi jucatori din Top 50 ar fi suspecti de astfel de blaturi”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
261 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger