AcasăSPORTMexicanii au declansat “nucleara”

Mexicanii au declansat “nucleara”

Explozia de bucurie a suporterilor dupa victoria impotriva Germaniei a provocat doua seisme artificiale la Mexico City

Golul Mexicului contra Germaniei a provocat un cutremur artificial la Ciudad de Mexico, salturile de bucurie ale suporterilor dupa reusita lui Lozano, au activat senzorii de seism din capitala tarii.

Explozia de bucurie a suporterilor dupa victoria impotriva Germaniei a provocat doua seisme artificiale la Mexico City

Institutul Geologic si de Investigatii Atmosferice din Mexic a inregistrat doua cutremure in doua zone din metropola, primul a avut loc la sapte secunde dupa minutul 35 al partidei de la Moscova, atunci cand Hirving Lozano l-a invins pe portarul Manuel Neuer, in timp ce a doua „zguduitura” a fost detectata la fluierul de final al partidei. Mii de fani imbracati in alb si verde, cu sombrero pe cap, au urmarit meciul pe un ecran gigant amplasat in piata monumentului-simbol Ingerul Independentei, bucurandu-se de  victoria Mexicului in fata campioanei mondiale. O reusita care a starnit numeroase glume pe retelele de socializare, mai ales pe seama eroului meciului, portarul Guillermo Ochoa, care a reusit sa pareze toate suturile periculoase lansate de nemti.  „Donald Trump, nu mai este nevoie sa construiesti un zid. Avem deja unul” – au scris internautii in dreptul unei imagini cu portarul mexican.

Intr-o alta imagine, cancelarul Angela Merkel a fost infatisata vorbind la telefon, laolalta cu mesajul “Donald? Sunt Angela, te rog sa construiesti zidul.”

Presa germana, fara mila cu „Die Mannschaft”

Infrangerea  Germaniei  a declansat un potop de comentarii taioase, cu exceptia portarului Manuel Neuer, jurnalele nu au menajat nici un jucator, dupa una dintre cele mai slabe partide din istoria nationalei.      ”Germania s-a facut de ras la debutul CM 2018 impotriva Mexicului. ‘Die Mannschaft’ a dezamagit pe toate liniile.Pentru prima oara in 36 de ani am pierdut primul meci din grupe, iar acest 0-1 cu Mexicul chiar nu tine de ghinion, a fost total meritat!, titreaza Welt. „Campioni mondiali inca timp de trei saptamani”, a ironizat Zeit online.”Fiesta Mexicana: start ratat pentru Germania”(FAZ, Frankfurt). Bild intreaba ironic daca ”I-a vazut cineva pe campionii nostri mondiali?”, in timp ce Kicker scrie despre “caderea echipei selectionerului Joachim Loew.”

Cu tractorul la Cupa Mondiala

Ironia sortii pentru un fan german s a tarait 30 de zile pana la Moscova numai ca sa asiste la infrangerea campioanei mondiale

Se poate spune ca Hubert Wirth este cel mai ghinionist suporter al Germaniei – omul a facut peste 2000 de kilometri cu tractorul pana la Moscova ca sa-si vada echipa invinsa de nationala Mexicului.

Wirth a plecat din Neuhausen, sudul Germaniei, si a avut nevoie de 30 de zile pentru a ajunge  la Moscova, dupa 2400 de kilometri parcursi. Fanul neamt s-a tarait cu 20 de km/h in tractorul sau decorat cu steagurile Germaniei si Rusiei, precum si cu inscriptia „Hello Moscow”, ajungand  cu doua ore inainte de startul meciului de debut al „nationalmannschaft”. Ma simt foarte bine”, a declarat Wirth dupa ce si-a parcat “bolidul” in fata stadionului Lujniki, sub privirile politistilor rusi care dealtfel s-au aratat destul de impresionati de neobisnuitul vehicul. Drumul a fost „magnific”, a mai spus el, iar cel mai frumos a fost ca a intalnit numerosi oameni pe traseu. Intrebat de ce a ales sa calatoreasca pe tractor, suporterul neamt a raspuns ca acesta este hobby-ul lui. Din nefericire pentru Hubert Wirth, campioana mondiala a pierdut primul meci la CM, Germania a fost invinsa de Mexic, cu scorul de 1-0 (1-0), in etapa I a Grupei F a turneului final.

Fotbalistul  premiat cu o …Lada

Sarbul Aleksandar Kolarov autorul golului victoriei in partida cu Costa Rica (1-0), a fost recompensat cu un automobil Lada Niva 4×4, oferit de guvernatorul provinciei ruse Samara, unde sunt fabricate cunoscutele tot-terenuri rusesti.

Ironia sortii pentru un fan german s a tarait 30 de zile pana la Moscova numai ca sa asiste la infrangerea campioanei mondiale

Kolarov a marcat un gol splendid si i-am oferit un premiu, un certificat pentru o masina Lada 4×4. „Aleksandar a fost foarte multumit si intreaga echipa a sarbatorit acest lucru alaturi de el”, a spus guvernatorul interimar Dmitri Asarov. Fundasul echipei italiene AS Roma a marcat golul victoriei Serbiei cu o executie spectaculoasa din lovitura libera, in minutul 56. Nu-i frumos sa refuzi un dar, spune un vechi proverb rusesc, numai ca modelele Lada 4×4, cunoscute sub numele de Jiguli in perioada sovietica, sunt foste glorii ale anilor 80, considerate in prezent austere, nesigure si invechite. Chiar daca si presedintele Vladimir Putin are o Lada Niva in garaj,  imaginea nu a ajutat uzina producatoare VAZ in lupta cu rivalii din Occident.

Javier, suporterul de carton

Cativa suporteri mexicani merg  peste tot in Rusia cu o fotografie a prietenului lor in marime naturala, imprimata pe un carton, asta pentru ca Javier nu a fost lasat de nevasta sa se duca la Cupa Mondiala.

O gasca de suporteri mexicani plimba prin toata Rusia fotografia prietenului lor ca sa nu rateze meciurile

“Javier cartonatul”  este imbracat cu un tricou incriptionat cu mesajul „Mi vieja no me dejo”, in traducere “scorpia mea nu m-a lasat”, si face senzatie la Mondialul din Rusia, fiind foarte solicitat pentru sedinte foto de fani din toata lumea. Dupa incheierea CM din Brazilia, in urma cu patru ani, cei cinci suporteri mexicani au hotarat sa mearga si la editia din Rusia pentru a-si sustine echipa de fotbal, insa dupa ce si-au cumparat o rulota vopsita in culorile nationale, prietenul Javier i-a anuntat ca nu mai participa la excursie pentru ca sotia sa nu il lasa sa calatoreasca in Rusia. Grupul de suporteri au creat o pagina pe Facebook unde isi tin la curent prietenul despre aventurile lor  la Mondial, mai ales ca pe retelele de socializare fetele, mai ales, il sfatuiesc pe ghinionistul Javier sa-si paraseasca sotia.

Printesa Hisako vine pe stadion

Printesa Hisako Takamodo, vaduva Printului Norihito, varul Imparatului Akihito, va urmari nationala Japoniei la Cupa Mondiala. Chiar si fara un program oficial, este prima vizita in Rusia al unui membru al casei imperiale japoneze in peste o suta de ani.

Pentru prima oara in ultimul secol un membru al familiei imperiale japoneze viziteaza Rusia

Printesa  nu  are in plan intalniri cu oficiali rusi, ci doar sa urmareasca partidele Japoniei cu Columbia, programata marti, la Saransk, si cu Senegal, din 24 iunie, la Ekaterinburg, si sa viziteze cantonamentul echipei japoneze din Kazan. Printesa Hisako, in varsta de  64 de ani, este presedinte de onoare al Asociatiei de Fotbal din Japonia, iar din 1998 participa la toate Cupele Mondiale. Totusi, calatoria in Rusia vine pe fondul tensiunilor dintre Moscova si tarile occidentale , dupa atacul cu un agent neurotoxic din martie impotriva unui spion rus in Marea Britanie, desi “Casa Imperiala a Japoniei nu are functie politica, astfel ca nu trebuie sa fim in pas cu tarile occidentale care au boicotat ceremonia de la Moscova de deschidere a Cupei Mondiale”, dupa cum a precizat un inalt oficial al Agentiei Casei Imperiale. Precedenta vizita a unui membru al familiei imperiale japoneze in Rusia dateaza din 1916, in  perioada primului razboi mondial, cand cele doua imperii erau aliate.

author avatar
Bogdan Borcea
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger