AcasăSPORTMessi, amenintat cu moartea de palestinieni

Messi, amenintat cu moartea de palestinieni

Celebrul fotbalist si coechipierii sai au decis ca viata lor e mai importanta

Ultima partida de verificare a Argentinei inaintea debutului la Cupa Mondiala trebuia sa aibe loc in Israel. Scriem „trebuia” fiindca intalnirea nu va mai avea loc, fotbalistii sud-americani luand decizia sa nu se prezinte la meci din cauza numeroaselor amenintari primite de la palestinieni!

Celebrul fotbalist si coechipierii sai au decis ca viata lor e mai importanta

Asadar, amicalul Israel – Argentina a fost anulat, arata un comunicat al Ministerului de Externe argentinian: „Jucatorii nu au mai vrut aceasta partida. Au fost amenintati, le-au fost amenintate familiile. Plus campania devenita virala in mass-media, plus tricourile insangerate… Toate i-au apasat prea mult”.

„Atacati” la Barcelona

Nationala lui Leo Messi pregateste turneul final din Rusia la Barcelona, in baza de cantonament a gruparii catalane. Adica, acasa la Messi. Ei bine, nici macar aici n-a avut parte superstarul argentinian, caci antrenamentul de marti a fost perturbat de protestele furiosilor palestinieni, care au afisat tricouri avand pete rosii de vopsea pe ele ce imitau sangele. Jucatorii au fost insultati si amenintat, primind somatii sa nu joace impotriva Israelului. Iar reactia argentinienilor a venit promt: vestiarul a decis sa nu faca deplasarea in Ierusalim, de teama escaladarii conflictului!

Pierderi imense

Partida Israel – Argentina nu fusese organizata de Federatia de la Tel-Aviv, ci de catre o companie privata. Firma aceasta reusise deja sa comercializeze 32.000 de bilete in numai trei ore de cand s-au pus in vanzare, „dar acum toata lumea isi va primi banii inapoi”, asigura organizatorii.

Mai mult, Argentina incasase deja un comision de 4 milioane de dolari, bani pe care sud-americanii vor fi acum nevoiti sa-i returneze.

„Daca vii sa joci…”

Presedintele Federatiei Palestiniene de Fotbal, Jibril Rajoub, nu s-a ferit sa-l avertizeze pe Leo Messi: „Daca vii sa joci la Ierusalim, voi arde toate tricourile cu numele tau si toate posterele cu tine. Esti simbolul pacii, nu participa la spalarea crimelor ocupatiei israeliene”.
Gonzalo Higuain, superatacantul lui Juventus Torino, s-a aratat de-a dreptul speriat de amploarea protestelor palestiniene: „Credem ca e mai bine sa nu mergem in Israel. Viata noastra conteaza mai mult decat orice”.

author avatar
Bogdan Borcea
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger