AcasăSPORTMerkel pierde si la fotbal

Merkel pierde si la fotbal

Nationala Germaniei i-a mai tras cancelarului un pres de sub picioare

In Germania, adversarii ii cer plecarea. Peste hotare, a devenit tinta preferata a lui Trump. Mai slabita ca niciodata, cancelarul a inceput ieri un summit UE axat in principal pe politica migratiei, exact din cauza careia si-a pierdut popularitatea. Lovitura de gratie a fost eliminarea nationalei germane de fotbal de la Mondial.

Nationala Germaniei i a mai tras cancelarului un pres de sub picioare

Angela Merkel a marcat timp de peste un deceniu politica UE dar acum fortele i se epuizeaza. Decizia sa din 2015 de a deschide frontierele tarii pentru sute de mii de migranti ii ameninta acum mandatul de cancelar. Atacurile sunt multe si frontale. ”Din cauza ei, germanii se indeparteaza de liderii lor”, a declarat recent Donald Trump, o nemaivazuta ingerinta in treburile interne ale unei tari declarate aliat al SUA. ”Criza migratiei ar putea decide destinul UE”, a avertizat ieri Merkel inaindea deschiderii summit-ului. In Germania, aripa dreapta a coalitiei guvernamentale, partidul bavarez CSU (pe hartie aliat din 1949 cu democrat-crestinii lui Merkel), i-a spus verde-n fata lui Merkel, via Horst Seehofer, presedinte al CSU si ministru de Interne,  ca va inchide usa migrantilor deja inregistrati in alte tari UE, daca Merkel nu va obtine masuri echivalente la summit-ul ce a inceput ieri.

Suntem tristi in seara aceasta

Miercuri, dupa incredibila eliminare a nationalei germane de fotbal, suporterii oscilau intre stupoare si furie. ”Au jucat ca niste porci”, ”O eliminare meritata”, ”Nu merita atatia bani”, au spus fanii reuniti sub poarta Brandergurg in Berlin. Furia s-a instalat si in randurile comentatorilor sportivi germani, care au denuntat o strategie inexistenta si un joc moale, fara idei, a nationalei Germaniei. ”Se pare ca tricoul nationalei cantareste milioane de tone pe umerii jucatorilor”, a ironizat fostul portar Oliver Kahn. ”Daca nu am castigat acest meci, nu avem ce cauta mai departe. S-a terminat”, a lansat pe Twitter fostul mijlocas al ”Mannschaft” Mario Basler. Deceptia s-a instalat si in inaltele sfere ale politicii germane, care de regula nu se amesteca in fotbal. ”Cu totii suntem tristi in aceasta seara”, a declarat Angela Merkel, in timp ce vizita un salon hi-tech din Berlin. Mai mult, dupa isprava nationalei germane, chiar seful statului, Frank-Walter Steinmeier, a reactionat dur. Este necesar , a spus Steinmeier, sa ”identificam unde au fost greselile” si sa vedem ”ce putem face pentru a fi prezenti la urmatoarea competitie”. Presa germana online nu a fost atat de diplomata, vorbind de o ”rusine istorica”, un ”cosmar”, ”un soc pentru fotbalul german”, un ”fiasco”, punand in discutie mentinerea selectionerului Joachim Low.

author avatar
Tudor Borcea
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger