AcasăSPORTMegascandal! Guvernul spaniol, acuzat ca ascunde marile cazuri de dopaj din sport!...

Megascandal! Guvernul spaniol, acuzat ca ascunde marile cazuri de dopaj din sport!

Jucatorii Barcelonei au castigat toate trofeele posibile

Presa britanica arata cu degetul spre doctorul Eufemiano Fuentes, cel care i-a furnizat ciclistului american Lance Armstrong substantele dopante.

Rafael Nadal, un pachet de muschi

„Cabinetul sau medical era, de fapt, un veritabil «Wal-Mart» (n.n. – lanturi de magazine americane) al medicamentelor dopante”, a scris, ieri, cotidianul englez „The Telegraph” despre activitatea doctorului Eufemiano Fuentes.

Jucatorii Barcelonei au castigat toate trofeele posibile

Jurnalistii britanici merg mai departe si, nu pentru prima data!, pun sub semnul intrebarii performantele sportivilor spanioli. Logica lor este simpla: Fuentes i-a dat „droguri” lui Armstrong, dar a mai colaborat si cu multi alti sportivi, majoritatea dintre ei spanioli, de la ciclisti la jucatori de tenis si chiar fotbalisti!

Lance Armstrong s-a dopat ani la rand

In toata aceasta poveste, un rol esential il joaca Guvernul de la Madrid, acuzat ca nu face publice toate informatiile din obtinute in ancheta care-l vizeaza pe Eufemiano Fuentes. „Spania ascunde sub pres toate cazurile de dopaj!”, a titrat publicatia citata.

Numele lui Nadal, rostit in soapta

Desi nicio acuzatie oficiala nu i-a fost adusa, numele lui Rafael Nadal este rostit de fiecare data cand se vorbeste despre dopaj in randul sportivilor spanioli. Englezii pun accidentarile tot mai dese ale fostului lider ATP pe seama consumului de medicamente interzise; asemenea analogii au fost facute si in cazul fotbalistilor de la FC Barcelona, care domina Europa de mai bine de cinci ani! „Prea buni ca sa fie curati!”, sunt convinsi carcotasii.

Armstrong, martor in procesul doctorului Fuentes

Madridul va fi centrul atentiei saptamana viitoare, cu ocazia primului termen din procesul intentat doctorului Fuentes. Fostul ciclist Lance Armstrong este asteptat sa depuna marturie, americanul urmand a povesti in fata judecatorilor tot ce stie despre medicamentele dopante oferite sportivilor de Eufemiano Fuentes.

Dubios: spaniolii ancheteaza doar dopajul din ciclism!

Englezii sunt indignati cum de spaniolii au ales sa nu extinda ancheta in cazul doctorului Fuentes. Asta, desi se cunosc implicatiile medicului si in alte sporturi. „Sunt dovezi si din tenis, se vorbeste si despre fotbal, ca doar Fuentes a colabolorat  indeaproape cu FC Barcelona. Guvernul de la Madrid ascunde dovezi care incrimineaza pe fotbalisti cunoscuti sau jucatori de tenis de prima mana. In pofida evidentelor, autoritatile au decis sa-l ancheteze pe pe Eufemiano Fuentes doar pentru implicarea sa in dopajul din ciclism”, au scris ziaristii de la „The Telegraph”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
585 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger