AcasăSPORTMeciul secolului: centura din piele de crocodil si 3.360 diamante

Meciul secolului: centura din piele de crocodil si 3.360 diamante

Floyd Mayweather Jr., left, and Conor McGregor pose for photographers during a news conference Wednesday, Aug. 23, 2017, in Las Vegas. The two are scheduled to fight in a boxing match Saturday in Las Vegas. (AP Photo/John Locher)

Meciul dintre americanul Floyd Mayweather si irlandezul Conor McGregor este de fapt o ciudatenie, o corcitura: un meci intre o legenda a boxului si un star UFC. Deci, nu are ca miza niciun titlu mondial. Insa are o centura mai tare decat cele din lumea boxului.

Un lucru este sigur: partida va genera incasari record pentru cei doi protagonisti. In plus, pentru ca luptatorii se vor supune regulilor din ring si nu de pe tatami,  Consiliul Mondial al Boxului (WBC) a inventat o centura si pentru acest meci, centura pe care sa o ofere invingatorului. Presedintele WBC, Mauricio Sulaiman, a prezentat, in cursul conferintei de presa pe care Mayweather si McGregor au sustinut-o miercuri seara, „The Money Belt” (Centura Banilor), care va fi acordata castigatorului meciului de sambata, la Las Vegas. „Pentru a sarbatori acest eveniment, intre eroul WBC si eroul UFC, Connor McGregor, World Boxing Council a creat The Money Belt”, a spus Sulaiman cu aceasta ocazie.”La realizarea centurii au fost utilizate 1,5 kg de aur de 24 carate, 3.360 diamante, 600 de safire si 300 de smaralde, precum si piele de crocodil adusa din Italia”, a dezvaluit presedintele WBC. Floyd Mayweather, care a cucerit titlul mondial la cinci categorii diferite de greutate, s-a aratat neobisnuit de respectuos fata de adversarul sau, la intalnirea cu jurnalistii. „Nu va fi un meci usor. Va fi multa sudoare, lacrimi si sange. El este cel mai bun in ceea ce face, eu sunt cel mai bun in ceea ce fac. Insa se implinesc 21 de ani de cat incasez lovituri si sunt inca aici. Este bine sa lovesti, dar trebuie sa stii si sa incasezi”, a spus Mayweather. In schimb, McGregor nu a renuntat la aroganta nici de aceasta data, dupa ce luna trecuta si-a multiplicat atacurile si insultele la adresa americanului. „Il voi distruge pe acest batran. Nu se ridica la nivelul meu si nu va rezista nici doua reprize”, a spus irlandezul.

author avatar
Catalin Dumitrescu
410 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger