AcasăSPORTMcEnroe: “Nastase m-a invatat sa fiu rau”

McEnroe: “Nastase m-a invatat sa fiu rau”

John si Nasty se intalnesc constant la meciuri demonstrative si in turneul veteranilor

Americanul John McEnroe, fostul lider al clasamentului mondial de tenis, a facut, ieri, o scurta vizita in Romania pentru a sustine doua meciuri demonstrative.

 

John si Nasty se intalnesc constant la meciuri demonstrative si in turneul veteranilor

Legendarul John McEnroe (53 de ani) a profitat de ocazie pentru a se reintalni cu bunul sau prieten Ilie Nastase, cel alaturi de care are numeroase amintiri placute. De altfel, americanul a precizat ca Nastase i-a fost aproape ca un tata si l-a invatat sa fie rau pe teren.

 

McEnroe a fost triplu campion la Wimbledon si de patru ori campion la US Open

“Am avut multe de invatat de la Ilie, inclusiv cum sa fiu rau pe teren. El mi-a spus ca un sportiv trebuie sa fie egoist, sa calce si pe cadavre pentru a obtine victorii” a precizat fostul tenisman american. McEnroe regreta ca nu a apucat sa joace vreo finala cu Ilie Nastase in conditiile in care el a devenit jucator profesionist abia in 1978, cu noua ani mai tarziu decat Nastase. Totusi, cei doi s-au intalnit intr-un meci de Cupa Davis la Bucuresti, in februarie 1984, cand, aflat in floarea varstei, McEnroe l-a surclasat, cu 6-2, 6-4, 6-2, pe un Nastase aflat in prag de retragere. Ilie s-a retras in 1985, iar John a ridicat la un alt nivel porecla de “nebunul circuitului”. Cei doi urmau sa joace aseara, la Arenele BNR, un meci demonstrativ de dublu la care sa mai participe Andrei Pavel si francezo-iranianul Mansour Bahrami. McEnroe era programat si pentru un meci de simplu impotriva lui Pavel.

author avatar
Cristi Ionita
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger