AcasăRecomandariMascatii trag la poarta fotbalului! Se da verdictul in "Dosarul transferurilor"

Mascatii trag la poarta fotbalului! Se da verdictul in „Dosarul transferurilor”

Inalta Curte de Casatie si Justitie se pronunta luni in cel mai rasunator proces din istoria fotbalului romanesc. Decizia completului de trei judecatori este definitiva, irevocabila si executorie!

Familia Becali, unita inaintea celei mai importante zile din ultimii ani

Trimisi in judecata pe 2 octombrie 2008, opt dintre cei mai importanti oameni din fotbalul romanesc asteapta cu sufletul la gura sentinta judecatoarelor Lavinia Lefterache, Lucia Rog si Corina Jijie. Acuzati de evaziune fiscala si spalare de bani, George Copos, Cristi Borcea, fratii Ioan si Victor Becali, Mihai Stoica, Gica Popescu, Gigi Netoiu si Jean Padureanu spera in schimbarea deciziei Curtii de Apel, care i-a condamnat la ani grei de inchisoare (ultimii trei au primit cu suspendare), pe 12 noiembrie 2012.

CristiBorcea asteaptaverdictul ICCJ

„National” va prezinta ce se poate intampla in sedinta de luni a ICCJ-ului:

1. Se mentin pedepsele date de Curtea de Apel. In cazul in care completul de judecata va mentine decizia Curtii de Apel, atunci toti cei opt inculpati vor ispasi pedepsele primite in noiembrie si vor plati despagubirile dictate de instanta.

2. Se modifica pedepsele date de Curtea de Apel. Judecatoarele Lavinia Lefterache, Lucia Rog si Corina Jijie au puterea sa micsoreze, dar si sa mareasca pedepsele date de Curtea de Apel. In ambele variante, va fi un verdict cu executare.

3. Inculpatii sunt achitati. Este anuntul asteptat de cei opt inculpati din dosar. In acest caz, ei vor scapa de pedepsele date de Curtea de Apel.

4. Se trimite cazul spre rejudecare. Invocand un viciu de procedura, anume lipsa unei expertize specializate, avocatul deputatului Gigi Netoiu a formulat o cerere pentru rejudecarea cazului.

5. Se mana verdictul. Este varianta cea mai putin probabila. Daca, totusi, vor decide asta, judecatoarele Lavinia Lefterache, Lucia Rog si Corina Jijie pot continua sa delibereze pentru cel mult inca sapte zile.

Curatenie in toata Europa

Romania este doar ultima tara in care malaxorul justitiei atinge fotbalul. Italia a dat doua scandaluri „Calciopoli”, care au dus la anchetarea si condamnarea unuia dintre cei mai influenti oameni din Serie A (Luciano Moggi), in Polonia s-a lasat cu arestari (peste 40 de conducatori, fotbalisti si arbitri), la fel si-n Croatia, Ungaria, Turcia si Bulgaria.

George Copos, un miliardar cu probleme

Rapidul va ajunge o amintire

Eventuala condamnare a omului de afaceri George Copos poate echivala cu disparitia clubului Rapid din peisajul fotbalistic. De altfel, magnatul „Ana Holding” a si anuntat ca va scoate la vanzare toate actiunile detinute le gruparea giulesteana, in speranta ca Rapidul se va autofinanta si va gasi banii necesari participarii in Liga 2. Fanii se tem, insa, de cel mai horror scenariu: falimentul clubului Rapid, ceea ce echivaleaza cu retrogradarea in Liga 5.

„Am luat decizia de a renunta la toate participatiile mele in «SC FC Rapid SA». Drept urmare, anunt public ca cesionez gratuit toate cele 5.500.000 actiuni catre rapidisti, inclusiv investitiile facute in baza Pro Rapid, marcile inregistrate, brandurile, siglele, palmaresul, culorile detinute de Rapid etc. Ii invit, asadar, pe suporteri isi desemneze structura care sa preia de la noi participatiile in Rapid – fie ea Liga Suporterilor, fie o alta structura”, a anuntat, ieri, Copos.

Pe Mihai Stoica îl sperie gandul inchisorii

MM Stoica si-a pregatit iesirea din scena

Managerul Stelei si-a sters contul de Facebook, desi era cel mai „ocupat” personaj din fotbalul romanesc in mediul virtual. Mai mult, conform spuselor lui Gigi Becali, Mihai Stoica a-ncercat sa-si puna familia la adapost, rugandu-l pe latifundiarul din Pipera sa aiba grija de sotia si fiica sa. „Am vorbit sa ma ocup eu sa-i ajut familia. Cat timp va fi la inchisoare, numele sau va fi scris pe tricoul echipei, iar functia de manager nu va fi ocupata de nimeni. Nevasta lui va fi sora mea, iar fata lui o sa fie fata mea. In plus, eu am un contract semnat cu puscaria si ii mai iau pe detinuti sa munceasca la serele mele. Il iau si pe MM la sere, sa mancam o rosie impreuna”.

Emotii si pentru Gigi Becali

Tot luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie se va da si verdictul in dosarul schimbului de terenuri intre MApN si Gigi Becali. Deja condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul sechestrarii de persoane, finantatorul Stelei risca sa primeasca o pedeapsa cu privare de libertate intre 5 si 15 ani.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
881 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger