AcasăSPORTMarius Copil, calificare in premiera la un turneu de Grand Slam

Marius Copil, calificare in premiera la un turneu de Grand Slam

Tenismenul Marius Copil, locul 194 in ierarhia mondiala, a reusit, in premiera, sa se califice pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam.

Copil va evolua in primul tur de la Australian Open, dupa ce, in calificari, a trecut de australianul Omar Jasika, scor 7-6, 6-2, la capatul unei partide care a durat circa 90 de minute.

Copil a servit 13 asi in confruntarea cu Jasika si si-a asigurat un rendez-vous cu spaniolul Pablo Andujar, locul 40 mondial, jucator care nu a stralucit la turneele de Grand Slam pana acum. In cazul in care trece si de acesta, Copil ar putea da piept in turul al doilea cu elvetianul Stanislas Wawrinka, locul 4 mondial si campionul en-titre de la Melbourne.

Marius Copil este singurul reprezentant al Romaniei pe tabloul principal masculin. La feminin le avem pe Monica Niculescu (meci cu Samantha Stosur), Alexandra Dulgheru (meci cu Jarmila Gajdosova), Simona Halep (meci cu Karin Knapp), Irina Begu (meci cu Angelique Kerber) si pe Sorana Cirstea (meci cu Alexandra Panova).

author avatar
Cristi Ionita
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger