AcasăSPORTMarius Copil a pierdut finala de la Basel, in faţa lui...

Marius Copil a pierdut finala de la Basel, in faţa lui Federer

Performanţa carierei pentru roman

Copil a fost invins in doua seturi, 7-6 (7/5), 6-4, dar aradeanul a reuşit performanţa carierei, dupa ce a venit din calificari ,şi va urca de astazi in top 60 ATP, un salt de 33 de locuri.

Performanţa carierei pentru roman

Marius a avut o evoluţie remarcabila la acest turneu, unde a reuşit cel mai important rezultat al carierei sale. El a invins şase adversari mai bine clasaţi decat el in drumul catre finala, printre care s-au numarat croatul Marin Cilic, numarul şase mondial, pe care l-a eliminat in optimile de finala (7-5, 7-6), şi germanul Alexander Zverev, al cincilea jucator al lumii, in faţa caruia s-a impus in semifinale (6-3, 6-7, 6-4).
Roger Federer (37 ani), numarul 3 mondial şi deţinatorul recordului de trofee de Mare Şlem (20), a caştigat cu aceasta ocazie pentru a noua oara turneul din oraşul sau natal, trecandu-şi totodata in palmares al 99-lea titlu in circuitul profesionist. Pentru reprezentantul ţarii noastre, aceasta a fost a doua finala de simplu in circuitul ATP, dupa ce la inceputul anului a jucat ultimul act al turneului ATP 250 de la Sofia, unde a fost invins in trei seturi de bosniacul Mirza Basic (7-6, 6-7, 6-4).
Caştigatorul turneului de la Basel a primit un cec de 427.765 euro şi 500 puncte ATP, in timp ce Marius Copil a fost recompensat cu 209.715 euro şi 320 de puncte ATP.

author avatar
Andrei Coman
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger