AcasăSPORTMarian Dragulescu cheama toti marii campioni in strada

Marian Dragulescu cheama toti marii campioni in strada

Marian Dragulescu este liderul sportivilor nedreptatiti de Guvernul Ciolos

Guvernul Ciolos a premiat fiecare jucatoare din echipa nationala de handbal cu cate 60.000 de lei pentru medalia de bronz cucerita la Campionatul Mondial din Danemarca.

Marian Dragulescu este liderul sportivilor nedreptatiti de Guvernul Ciolos

Suma este de trei ori mai mari decat plafonul maxim de 14.800 de lei prevazut in lege pentru o medalie de bronz la un C.M. Masura luata de Guvern a fost imediat „amendata” de mai multi sportivi din ramuri individuale, care au cucerit medalii mondiale in 2015 si care au fost premiati cu sume mai mici. Astfel, intr-o campanie declansata pe Facebook de Corina Dragulescu, sotia gimnastului Marian Dragulescu, se cer drepturi egale financiare pentru toti sportivii medaliati in 2015.
Sportivii care s-au alaturat demersului lui Marian Dragulescu sunt Corina Caprioriu si Andreea Chitu (judo, medalii de argint), Larisa Iordache (gimnastica, bronz), Tiberiu Dolniceanu (scrima, bronz) si componentele echipei feminine de spada – Ana Maria Branza, Simona Pop, Simona Gherman si Loredana Dinu (argint). „Eu vreau sa le felicit pe fetele de la handbal pentru performanta reusita, bronz la Campionatul Mondial, nu ele au generat reactia mea, n-au nicio vina. Guvernul sa nu uite ca mai sunt si alti sportivi care au venit cu medalii de la Campionatele Mondiale. Si nu e nici prima medalie pentru mine sau pentru Larisa Iordache, chiar nu suntem la prima isprava de acest fel, nu e o intamplare ca am luat aceste medalii!”, a rabufnit Marian Dragulescu.

Florin Bercean: „Pentru unii muma si pentru altii ciuma”

Antrenorul lotului olimpic feminin de judo, Florin Bercean, a comentat astfel decizia Guvernului de a suplimenta numai premiile acordate echipei feminine de handbal: „Nu poti fi pentru unii muma si pentru altii ciuma”. „Eu sunt obisnuit ca la Presedintie sau la Guvern sa fie primiti anumiti sportivi, de parca ar fi din alta tara. Nu e prima data cand se intampla. Am mai vazut astfel de lucruri, doar unele delegatii erau primite, e vorba de preferinta celor care ne conduc, iar pe mine nu ma surprinde. Dar, e incorect sa le dai unora mai mult ca premii decat prevede legea. Fetele de la judo Andreea Chitu si Corina Caprioriu sunt vicecampioane mondiale in 2015 si au primit 37.000 de lei, suma deja dublata, iar fetele de la handbal au primit 60.000 de lei pentru o medalie de bronz. De ce? Sa inteleaga toata tara ca valoarea este aceeasi si trebuie recompensata la fel!”, a incheiat Bercean.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger