AcasăSPORTMarea speranta a rugby-ului romanesc traieste intr-o saracie lucie

Marea speranta a rugby-ului romanesc traieste intr-o saracie lucie

Bogdan (stanga) alaturi de antrenor si mama sa. Foto: ziuadeconstanta

Comparat deseori, pentru determinarea aratata pe teren, cu Manu Tuilagi si alti jucatori de top, Bogdan Udrea de la Tomitanii Constanta, trece deja ca rugby-stul care poate relansa sportul cu balonul oval din Romania.

Juniorul a primit un pachet consistent din partea tehnicianului Cristian Cojocaru. Foto: ziuadeconstanta

Totusi, pana sa ajunga sa evolueze pentru „Stejari”, sau macar pentru Farul Constanta, cu care are semnat deja un precontract, Bogdan Udrea (12 ani) are de infruntat saracia lucie in care traieste. Conform Ziua de Constanta, sportivul are o situatie extrem de dificila.

Bogdan (stanga) alaturi de antrenor si mama sa. Foto: ziuadeconstanta

Ramas orfan de tata, Bogdan traieste exclusiv din alocatia de elev, pensia de invaliditate a mamei sale, care la 38 de ani este oarba, si din mila celorlalti. Cei doi au locuit timp de cateva luni intr-o baraca improvizata in zona peninsulara a Constantei, inainte de a se muta, la inceputul iernii, intr-un camin de nefamilisti. Chiar si asa, Bogdan se ambitioneaza sa nu renunte la cariera de rugbyst, fiind mai mereu cel mai bun jucator de pe teren la meciurile disputate de Tomitanii Constanta. Remarcat de antrenorul Cristian Cojocaru, juniorul este apreciat pentru determinarea aratata, considerandu-se chiar ca Bogdan placheaza precum seniorii care alcatuiesc deja nationala Romaniei. Cazul sau a iesit la iveala dupa ce Udrea a ratat unul dintre antrenamentele programate. Motivul a fost unul uluitor: nu a avut cu ce sa se incalte. Impresionat, Cristian Cojocaru a sarit imediat in ajutor elevului sau si i-a oferit acestuia haine si incaltari potrivite pentru anotimpul rece, dar si un pachet cu alimente.

author avatar
Cristi Ionita
436 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger