AcasăSPORTMarco Simone, dorit antrenor la Astra

Marco Simone, dorit antrenor la Astra

Simone, pe cand antrena AS Monaco

Inlocuitorul lui Gheorghe Multescu pe banca tehnica a echipei de la Dunare ar putea fi fostul mare atacant al echipelor AC Milan, PSG si AS Monaco.

Italianul n-ar refuza Liga 1

La 43 de ani, Marco Simone incearca sa-si faca un nume in antrenorat. Deocamdata, are o singura experienta, de nici un an (septembrie 2011 – mai 2012), la AS Monaco, grupare pentru care a marcat 28 de goluri in 74 de meciuri ca jucator.

Simone, pe cand antrena AS Monaco

Finantatorul Astrei Ploiesti, miliardarul Ioan Niculae vrea sa dea lovitura cu fosta glorie a fotbalului italian. Ramas fara antrenor principal, dupa demiterea lui Gigi Multescu, finantatorul giurgiuvenilor cauta un tehnician care sa se potriveasca urmatorului profil: sa fie tanar, cu un CV impresionant ca jucator si dispus sa lucreze in Liga 1; iar cartea de vizita a lui Marco Simone indeplineste toate aceste conditii.

A fost impresar, patron de club si antrenor

Retras din activitate in 2004, Marco Simone a trecut direct in biroul conducatorului, devenind actionar la gruparea Legnano, din Serie C1 italiana. Ulterior, si-a luat brevetul de agent FIFA, dar nici acest rol nu i s-a potrivit, astfel ca, in septembrie 2011 a revenit in iarba, ca antrenor al echipei AS Monaco. N-a rezistat decat opt luni, fiind demis in luna mai a acestui an de miliardarul rus Dmitry Rybolovlev, noul proprietar al clubului.

Cosmarul Stelei in ’97

In 1997, pe cand imbraca tricoul formatiei PSG, Marco Simone a jucat impotriva Stelei, in Cupa UEFA. A fost o „dubla” de trista amintire pentru bucuresteni, spulberati in meciul de la Paris (scor 0-5) dupa ce mansa de la Bucuresti se terminase 3-2 in favoarea Stelei (ulterior, 3-0 la masa verde, deoarece francezii au folosit un jucator suspendat). In palmaresul de fotbalist, Simone are 4 titluri in Italia, toate cu Milan (’92, ’93, ’94 si’96), o Liga a Campionilor (cu Milan, in ’94) si doua Supercupe ale Europei (’89 si ’94, tot cu Milan), plus campionatul in Franta, cu Monaco, in ’98.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
304 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger