AcasăSPORTManchester United, la al 19-lea titlu. Ferguson mai sta un sezon

Manchester United, la al 19-lea titlu. Ferguson mai sta un sezon

Wayne-Rooney-Manchester-United-foto-Agerpres

Manchester United a castigat, sambata, al 19-lea titlu din istorie.  „Diavolii rosii” au terminat la egalitate, scor 1-1, partida de la Blackburn si au acumulat astfel 77 de puncte, cu 7 mai mult decat ocupanta locului doi, Chelsea, cu doua etape inainte de terminare campionatului.

Wayne-Rooney-Manchester-United-foto-AgerpresManchester, care nu mai avea nevoie decat de un punct pentru a-si asigura primul loc, l-a obtinut gratie unui penalty executat de Rooney in minutul 73. Blackburn Rovers deschisese scorul in min. 20 prin Emerton.

Diavolii” depasesc astfel pe Liverpool, in clasamentul all time al campioanelor Angliei, cu 19 trofee, fata de 18, cate au vitrina „cormoranii”.

Este al 12-lea trofeu de campion al Premier League castigat de antrenorul scotian Alex Ferguson la carma lui Manchester United.

„O sa fiu aici si sezonul urmator”, anunta Ferguson, pe 8 mai,  imediat dupa succesul cu 2-1 in fata celor de la Chelsea.

Manchester United are sansa sa mai castige un trofeu important in acest sezon,  intalnind FC Barcelona in finala Ligii Campionilor, pe 28 mai 2011, pe stadionul Wembley din Londra.

author avatar
Bogdan Nicolae-Rotman
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger