AcasăRecomandariMamma mia! Simona nu e om, nu, nu, fata asta e de...

Mamma mia! Simona nu e om, nu, nu, fata asta e de piatra!

Devine tot mai clar cu fiecare victorie repurtata ca Simona Halep si-a propus sa realizeze „dubla” Indian Wells – Miami Open, cele doua turnee de categorie Premier Mandatory programate unul dupa altul.

Halep tinteste să realizeze dubla Indian Wells - Miami Open

Romanca nu are nimic cu italiencele, dar nu este vina ei ca, dupa Camila Giorgi, la rand sa ia bataie a trecut Flavia Pennetta. Poate cea mai in voga jucatoare din „Cizm” a momentului, Flavia a primit cea mai importanta lectie din tenis – aceea a spiritului de invingator. „Never give up!”, este motto-ul pe care si l-a insusit Simona, iar meciul cu Pennetta (invingatoare la Indian Wells in 2014) i-a oferit fix acest prilej. In setul secund, adversara lui Halep s-a desprins la 5-2 dupa inca un break reusit si se pregatea sa serveasca pentru 1-1 la seturi. Ce a urmat, i-a determinat pe comentatorii italieni sa exclame de cateva ori: „Mamma mia, mamma mia!”. A treia jucatoare a lumii a luat patru game-uri consecutive inainte sa ofere faza serii, la scorul de 6-5 pentru ea; Simona s-a impus intr-un spectaculos schimb de mingi incheiat cu o lovitura in lung de linie. „Nu, nu, Simona nu e om, nu e om! Fata asta e de piatra! Si-a pastrat nervii si apoi a inchis cu un lung de linie fantastic! Fan-tas-tic!”. S-a terminat 6-3, 7-5 pentru Halep, prima ei victorie in fata Flaviei Pennetta dupa trei infrangeri consecutive.
Nici presa straina n-a trecut cu vederea calificarea romancei in „sferturi” la Miami Open. „Excelenta Pennetta se preda in fata unei jucatoare in mare forma”, a scris „livetennis.it”, completat de „oktenis.it”: „Halep zboara, Pennetta cedeaza pentru prima data in fata romancei. Intr-un turneu plin de surprize, Simona Halep si Serena Williams sunt singurele jucatoare care isi confirma statutul de favorite”. Francezii de la „L’Equipe” stiu ce urmareste Halep: „Halep continua cursa pentru «dubla» Indian Wells – Miami”.

Flavia Pennetta, scoasa din sarite de romanii din tribune

Chiar daca s-a jucat tocmai la Miami, Simona Halep a avut parte si-n Florida de sustinerea unui numar impresionant de romani. Tocmai acesti fani au scos-o din sarite pe Flavia Pennetta, care, in setul secund, la scorul de 5-3, si-a pierdut cumpatul si i-a cerut arbitrului sa-i potoleasca pe galagiosii sustinatori ai Simonei. „Nu se poate asa ceva! Nu se poate! Ce se intampla aici? Ce-i asta?”, a reactionat Flavia, temperata imediat de arbitrul de scaun: „O sa incerc sa-i calmez, dar n-am ce sa le fac”.

„Va fi un meci dificil cu Sloane Stephens”

Adversara Simonei Halep in „sferturi” este Sloane Stephens, o jucatoare cazuta pe locul 45 WTA, dar pe care presa americana continua s-o numeasca „noua Serena”. „Ma astept la un meci dificil. Sloane este o jucatoare tanara si are foarte multa putere in corp. Dar eu am sansa mea si voi lupta pentru ea. Meciul este deschis. Chiar daca nu am castigat niciodata impotriva ei pe hard, am multa incredere. Vin dupa partide importante si grele, astfel ca increderea in mine este la cote ridicate”, a prefatat intalnirea Simona Halep.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
955 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger