AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuLuptele din galeata Seraiului

Luptele din galeata Seraiului

Duel pentru minge in partida de polo Galatasaray-CFR

Marti seara, sub o ploaie diluviana, care a transformat terenul echipei Galatasaray intr-o adevarata mlastina, trupa clujenilor condusa de Ioan Andone a reusit sa le puna zabala fotbalistilor scoliti de legendarul Fatih Terim, incheind intalnirea cu un scor egal (1-1).

Duel pentru minge in partida de polo Galatasaray-CFR

Ca si-n alte destule dati, grecoteiul Kapetanos a fost acolo unde a trebuit, asteptand o pasa pentru a plesni basica in poarta adversarilor. Si, dupa o centrare trimisa de Camora, nouarul de sub Feleac trage cu sete, mingea il loveste pe turcul Nounkeu si apoi scutura de apa plasa lui Muslera. „Vulcanul” otoman, vazand isprava romanilor, se stinge cateva minute, de parca i se terminase lava.

Din pacate, peste vreo zece minute, arbitrul Paolo Tagliavento, venit din tara cu forma de cizma sa conduca meciul, face o prima greseala, eliminandu-l pe clujeanul Aguirregaray (minutul 28) pentru doua cartonase galbene, ultimul, fie vorba intre noi, acordat pe veresie. Dar romanii nu se lasa; joaca in continuare cu mult curaj. Vazand el, macaronarul cu fata de ciumafaie, ca gazdele nu pot sparge zidurile redutei lui Cadu, se gandeste sa acorde o lovitura de la 11 metri in favoarea otomanilor, la un pui de hent comis in careu de Sepi, netinand cont ca jucatorul nostru era cu spatele, iar mingea i-a cazut, fara ca el sa o vada, pe mana. Ne gandeam emotionati la ce se va intampla in continuare: turcaletii vor inscrie, vor prinde aripi si ne vor darama tot ce fauriseram pana atunci. Dar n-a fost asa, fiindca portarul Felgueiras a intuit unde va trage impetuosul Melo, respingand mingea si inghetand tabela de marcaj si vacarmul celor 40.000 de musulmani care-si rupeau turbanele de ciuda. Pauza le aduce clujenilor putina refacere dupa alergatura din mlastina ivita sub ploaia nemiloasa. In partea a doua a jocului, alde Selkup au pornit un tir neintrerupt impotriva celor zece clujeni ramasi in teren. Ploaia se mai domoleste, dar in careul nostru curg mingi cu nemiluita, la care Cadu, Piccolo si Rada fac fata, respingandu-le cu calm. Pana la urma, transeea construita de Andone este cucerita de Burak, cel care, cu o lovitura data cu fruntea, inscrie in minutul 78 golul egalizator.

Ce a urmat a fost de fapt o lupta pe terenul ajuns o galeata de apa in care fotbalistii inotau sau se dadeau ca pe derdelus. Cu toate incercarile lor, acompaniate de un cor de peste patruzeci de mii de suflete incinse, turcii n-au mai putut inscrie, iar ceferistii, veniti de la Cluj cu speranta-n inimi, au parasit malurile Bosforului veseli de isprava lor. Pe drum insa, in avion, s-au intristat, afland din niste susoteli ca Andone, antrenorul lor, va fi matrasit de finantatorul Paszkany, pe motivul lipsei de performanta in campionat. De parca ar juca el, si nu nazurosii de fotbalisti care, vedem si noi, cand vor fac treaba buna!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger