AcasăSPORTLuis Aragones, campionul european din 2008, a incetat din viata la 75...

Luis Aragones, campionul european din 2008, a incetat din viata la 75 de ani

Luis Aragones, unul dintre cei mai respectati antrenori din istoria fotbalului, a incetat din viata sambata dimineata, la 75 de ani.

Tehnicianul iberic se afla, de mai multe zile, internat intr-o clinica din Madrid, iar reprezentantii spitalului au precizat doar ca decesul a survenit la ora 06.15.

Aragones a fost de patru campion al Spaniei cu Atletico Madrid, de trei ori ca jucator si o data ca antrenor, a castigat de sase ori Cupa Spaniei (de cinci ori cu Atletico Madrid si o data cu FC Barcelona), a castigat Cupa Intercontinentala si Supercupa Spaniei, ambele trofee cu Atletico Madrid, si a castigat Campionatul European din 2008 cu nationala Spaniei.

Aragones a fost unul dintre cei mai buni atacanti din istoria Spaniei, marcand 172 de goluri in 372 de meciuri jucate pentru Atletico Madrid, si a fost antrenor in peste 1.000 de meciuri, castigand aproape jumatate dintre acestea.

In incredibila cariera ca antrenor, Aragones a demonstrat, in mai multe randuri, ca are tupeu si stie sa-si puna la respect elevii. I-a temperat pe Romario si Samuel Eto’o, l-a trecut in rezerva pe Raul Gonzalez, despre care spunea ca nu mai poate ajuta nationala Spaniei, si a fost acuzat de rasism de marele Thierry Henry.

Hernandez Xavi, Fernando Torres sau legendarul Paulo Futre si-au amintit, dupa decesul lui Aragones, despre modul inegalabil in care acesta isi motiva fotbalistii, din vocabularul tehnicianul nelipsind comentarii precum „iesiti pe teren si mancati-i!” sau „trebuie sa-i umiliti”.

sursa foto: 3news.co.nz

author avatar
Cristi Ionita
321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger