AcasăRecomandariLucescu, al 4-lea cel mai mare contribuabil din Ucraina

Lucescu, al 4-lea cel mai mare contribuabil din Ucraina

Ca cetatean strain si antrenor al formatiei Sahtior Donetk, romanul Mircea Lucescu face tot posibilul pentru a fi un model de urmat in Ucraina.

Lucescu, mandru de ce a realizat in Ucraina

Si daca profesional nu i se poate reprosa nimic, jurnalistii de la Forbes, editia de Ucraina, au descoperit ca Lucescu merita sa fie dat exemplu si din punct de vedere cetatenesc. Renumita publicatie a editat topul celor mai mari platitori de taxe la bugetul statului, iar Mircea Lucescu ocupa, atentie, locul 4! Si asta intr-un clasament realizat in perioada 2012-2014. Concret, in ultimii trei ani, romanul a varsat in visteria Ucrainei nu mai putin de 52 de milioane de hryvne, putin peste 2 milioane de euro. Platit anual cu trei milioane de euro, „Il Luce” a luat exemplu de la patronul sau, Rinat Ahmetov, care in trei ani a contribuit la bugetul statului cu peste 15 milioane de euro.
In alta ordine de idei, Sahtior Donetk a obtinut calificarea in primavara europeana, desi a pierdut ultimul meci din grupele Ligii Campionilor, 0-2 cu PSG. Despre participarea in Liga Europa, Mircea Lucescu a declarat ca nu vede o mare diferenta, ambele competitii avand valori apropiate: „Cred ca Liga Europa poate fi comparata cu Liga Campionilor. Uitati-va la ce echipe vor juca acolo, in primavara… Manchester United, poate ajunge si Arsenal, Bayer Leverkusen, AS Roma, Sevilla, FC Porto sau Chelsea! Parerea mea ca Liga Europa este o mare competitie, la fel ca Liga Campionilor”. Chestionat pe marginea sanselor sa triumfe din nou, cum a facut-o in 2009, romanul a raspuns: „Cand am castigat, Sahtior era la un alt nivel. Nu uitati ca suntem intr-o situatie complicata. Este dificil sa joci cu 500-1.000 de oameni in tribune. Si nu jucam pe stadionul nostru. Avem o situatie dificila, am avut 112 zboruri in acest an. De aceea sunt fericit ca, in ciuda conditiilor, am aratat ceva fotbal”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
889 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger