AcasăSPORTLPF schimba complet fotbalul romanesc. Ce reguli apar in urmatorii doi ani!

LPF schimba complet fotbalul romanesc. Ce reguli apar in urmatorii doi ani!

Seful LPF remaniaza complet fotbalul romanesc

Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis, marti, ca este nevoie de o schimbare radicala in fotbalul romanesc.

Seful LPF remaniaza complet fotbalul romanesc

Astfel, s-a confirmat, oficial, ca, din sezonul 2015-2016, Liga I sa aiba 14 echipe la start. Planurile erau facute deja pentru un campionat cu 14 echipe, insa au existat zvonuri conform carora situatia s-ar putea schimba.

In cele din urma, Gino Iorgulescu, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a anuntat ca Liga I va avea 14 echipe la start in sezonul viitor. Se va juca in sistem fiecare cu fiecare, tur-retur, urmand ca la finalul sezonului regulat primele sase clasate sa mearga in play-off, iar urmatoarele opt echipe sa joace in play-out.

Sefii LPF iau in calcul posibilitatea ca mai multe echipe sa nu faca fata unui asemenea sistem si au introdus notiunea de barem. Astfel, chiar daca este ca si retrogradata, o echipa trebuie sa adune minim 15 puncte, altfel va merge in Liga a doua cu punctaj negativ.

De departe cele mai importante modificari apar la nivel de lot. Pentru a creste numarul de fotbalisti romani din Liga I, s-au luat mai multe decizii extrem de interesante.

Din sezonul 2016-2017, echipele din Liga I nu pot avea mai mult de 25 de fotbalisti in lot, dupa modelul cupelor europene.

Dintre cei 25 de fotbalisti, patru trebuie sa fi fost crescuti la nivel local, iar alti patru la nivel national. Concret, fiecare echipa va trebui sa aiba in lot cel putin patru jucatori care sa fie de cel putin trei ani la clubul respectiv si cel putin patru jucatori cu cel putin trei sezoane la activ in Liga I.

In plus, jucatorii din afara Uniunii Europene nu vor mai fi bine-primiti in Liga I. Echipele nu vor putea sa mai aduca fotbalisti din afara Uniunii Europene decat in cazul in care acestia au avut minim trei selectii la echipa nationala a tarii lor, in ultimele 12 luni.

author avatar
Cristi Ionita
214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger