AcasăRecomandariLipsa de concentrare sau strategie pentru US Open?

Lipsa de concentrare sau strategie pentru US Open?

Simona Halep trebuia sa isi apere titlul cucerit anul trecut, insa a parasit turneul de la New Haven dupa chiar primul meci disputat.

Dupa un turneu slab, pentru Simona Halep trebuie sa urmeze un US Open de vis

Calificata direct in turul 2, Simona a comis erori incredibile pentru o jucatoare aflata pe locul 2 in clasamentul WTA; nu o data, ea si-a pierdut serviciul dupa ce avea 40-0 (!), caz rar intalnit in tenisul de nivel inalt. In fata slovacai Magdalena Rybarikova (nr.68 mondial), romanca a servit prost, a returnat la fel, sfarsind prin a pierde meciul in trei seturi, 2-6, 6-4, 3-6. Avea de aparat 470 de puncte WTA, insa pentru „spectacolul” dat va incasa doar 55 de puncte si 9700 de dolari. „Rybarikova a jucat foarte bine. A fost un meci bun pentru mine, dar intotdeauna cand pierd sunt un pic suparata. Trebuie sa iau lucrurile pozitive din aceasta infrangere si sa merg mai departe”, a declarat Simona la sfarsitul partidei, cam aceeasi placa pe care o livreaza de fiecare data cand pierde. Ultima oara a vorbit despre „lucrurile pozitive din infrangere” dupa bataia incasata de la Maria Sarapova, in „sferturi” la Cincinnati.

Nu este pentru prima data cand Simona Halep face un turneu bun urmat imediat de unul slab. Sau invers! Anul 2014 a inceput cu eliminare in prima runda la Paris (la Kristina Mladenovici) si a continuat cu victorie la Doha (atentie, pe hard!). La doua zile distanta, pierdea fara drept de apel primul set cu Alize Cornet si apoi declara forfait pentru tot turneul de la Dubai. Iar un parcurs bun, la Indian Wells (semifinal), si brusc o infrangere in turul 2 la Stuttgart (la Svetlana Kuznetsova). In lant, au venit astfel: finala la Madrid (11 mai), un singur meci jucat la Roma (14 mai), finala la Roland Garros (7 iunie), retragere in turul 2 la `s-Hertogenbosch (18 iunie).

Rivalele se pregatesc, deja, la New York

Existasi voci care sustin ca eliminarea de la New Haven a fost doar o strategie. In realitate, Simona si-ar fi dorit sa termine repede un turneu care o putea obosi peste masura fix inainte de ultimul Grand Slam al anului, US Open (debuteaza luni). Prin comparatie, rivalele din WTA sunt deja prezente la New York si se acomodeaza cu clima, fusul orar, terenurile de joc etc. Vorbim aici de Serena Williams, Maria Sarapova, Victoria Azarenka si Agnieszka Radwanska. Una dintre legile nescrise din tenis spune ca aproape niciodata un mare jucator nu participa la vreun turneu in saptamana de dinaintea unui Grand Slam! Simona era obligata sa vina la New Haven (castigase in 2013), dar nu cumva si-a facut rost de o „externare” dupa numai un meci?

author avatar
Laurentiu Teodorescu
829 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger