AcasăSPORTLiga 1 criogenata

Liga 1 criogenata

Daca nationala va trece de Grecia, meciurile Ligii 1 se vor disputa, in ianuarie, pe o asemenea vreme

Nimic nu va misca in fotbalul romanesc intre 5 si 19 noiembrie, totul pentru a-i permite selectionerului Victor Piturca sa pregateasca returul cu Grecia, de la Bucuresti.

Daca nationala va trece de Grecia, meciurile Ligii 1 se vor disputa, in ianuarie, pe o asemenea vreme

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a anuntat ieri ca, la solicitarea selectionerului Victor Piturca, membrii Comitetului de Urgenta al FRF au hotarat amanarea etapei din Liga 1 programata inaintea dublei Romania – Grecia, din barajul de calificare la „mondialul” brazilian. „Avem o mare problema, pentru ca Piturca a cerut deja amanarea etapei de dinaintea meciului cu Grecia. Iar asta ne pune in mare incurcatura. Am vorbit chiar acum cu Mircea Sandu si este aproape imposibil sa facem asta. Dar, am facut-o, iar daca ne calificam la mondiale, atunci imposibilul devine posibil. Nu am loc de intors, e interes national la mijloc”, a precizat „Corleone”. Seful Ligii are solutia indiferent de rezultatul barajului cu Grecia: „Daca nu ne calificam, atunci vom avea o vara cu fotbal. Ne ducem cat mai tarziu in vara cu meciurile, nu mai incepem returul din decembrie. Dar, daca ne calificam, ar trebui sa jucam si in ianuarie, pentru ca trebuie sa terminam campionatul pe 3 mai, ceea ce e aproape imposibil. Daca nu vom juca toata iarna, e aproape imposibil sa terminam campionatul”. Intrebat daca se asteapta ca oficialii Stelei sa fie nemultumiti de amanare, Dumitru Dragomir a raspuns: „Ma astept sa fie scandal cu cei ei, dar nu avem ce sa facem. Cand a fost interesul Stelei, nu i-am refuzat niciodata. Acum e interesul nationalei. Asta este, unii inteleg, altii nu”.

Programata in intervalul 8-11 noiembrie, etapa a 15-a s-a amanat, desi in niciunul dintre campionatele celorlalte sapte tari implicate in baraj nu s-a luat o masura similara. Primul joc cu Grecia, la Atena, este programat pe 15 noiembrie.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger