AcasăSPORTLegendarul Emanuel Steward: „Bute e prea bun pentru Froch”

Legendarul Emanuel Steward: „Bute e prea bun pentru Froch”

INVINCIBIL Bute a castigat toate cele 30 de meciuri sustinute la profesionisti si l-a impresionat pe marele Emanuel Steward

Unul dintre cei mai cunoscuti antrenori din istoria boxului considera ca Lucian Bute este favorit cert in meciul cu britanicul Carl Froch, partida care va avea loc pe 26 mai, la Nottingham.

INVINCIBIL Bute a castigat toate cele 30 de meciuri sustinute la profesionisti si l-a impresionat pe marele Emanuel Steward

Prin mainile lui Emanuel Steward au trecut, de-a lungul timpului, boxeri precum Oscar De La Hoya, Evander Holyfield, Vladimir Klitschko sau Lennox Lewis. Tehnicianul american se declara incantat de calitatile demonstrate de Lucian Bute. Intr-un interviu acordat pentru postul de radio online “On the ropes”, Steward a spus ca “Bute este prea bun pentru Froch”. Antrenorul de 68 de ani a fost pus sa analizeze meciurile importante ce urmeaza sa se dispute, iar despre Bute – Froch a precizat ca “Britanicul are o misiune extrem de dificila. Nu cred ca si-a ales un adversar potrivit. Bute are un joc bun de picioare, lovituri periculoase si o tactica ce ii poate pune mari probleme unui luptator lent cum este Froch. Daca evolueaza precum in finala SuperSix, pierduta cu Andre Ward, Carl nu are nicio sansa”. Lucian Bute isi va pune pentru a zecea oara in joc centura de campion mondial IBF la supermijlocie, iar Manny Steward considera ca romanul, daca ramane concentrat in permanenta, il poate executa rapid pe Froch chiar si la Nottingham.

Singurul pugilist fara psiholog

Emanuel Steward

Un studiu realizat de ziaristii canadieni de la “Journal de Montreal” a relevant ca Lucian Bute este singurul pugilist cu nume din America de Nord ce nu apeleaza la serviciile unui psiholog. Canadienii au ramas impresionati de puterea de lupta a campionului roman si pun succesul acestuia pe echipa alcatuita de Interbox in jurul pugilistului. Se spune ca Bute se intelege atat de bine cu antrenorul sau, Stephan Larouche, si cu ceilalti membri din staff-ul sau (Alain Delorme, Kevin Roux si Melanie Olivier) incat nu are nevoie de ajutor profesionist. In schimb, pugilisti precum Andre Ward si Jean Pascal au chiar si cate doi psihologi personali.

Lucian si-a primit pasaportul canadian

REUSITA Lucian este mandru de obtinerea pasaportului canadian

Aflat in cantonament in SUA, Lucian Bute a avut o mare surpriza la sfarsitul saptamanii trecute, cand a primit prin posta pasaportul canadian. Pugilistul roman s-a declarat extrem de incantat si le-a urat “Sarbatori Fericite” atat fanilor sai care si-au sarbatorit ziua de Florii, cat si sustinatorilor sai care au sarbatorit Pastele romano-catolic. Totusi, Lucian a precizat ca nu are timp de petreceri mai ales in conditiile in care pugilistul a trecut, de cateva zile, intr-o noua etapa a pregatirilor – sedintele de sparring-partner.

author avatar
Cristi Ionita
399 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger