AcasăSPORTLauda de sine...

Lauda de sine…

Bucuria starnita de calificarea echipei Steaua in grupele celei mai galonate ligi europene a scos lumea in strada si a dat frau liber la tot soiul de declaratii si pareri, de parca sosisera mult-asteptatii martieni pe iubitul nostru mapamond. De buna seama ca rezultatul obtinut, chiar fara victorie (1-1 la Bucuresti si 2-2 la Varsovia), ne zgandara mandriile si ne duce la gandul ca, poate, fotbalul nostru de club da sa se iteasca de dupa norul in care intrase.

Dupa egalul de pe gazonul Arenei Nationale, vazand cat de usor au marcat lesii, am avut mari emotii legate de meciul din capitala Poloniei, unde, in afara echipei conduse de Jan Urban, ne mai sedeau in carca si vreo cateva zeci de mii de fani bantuiti de patima. Dar, dupa cum stiti, baietii lui Reghecampf au jucat admirabil si au reusit sa reziste iuresului polonez, obtinand mult-ravnita calificare, asa ca nu ne-au mirat multele tone de cerneala curse peste foile de ziare, care au facut din aceasta calificare o victorie cosmica. La urma urmei, de ce sa nu ne laudam si noi mai mult decat trebuie? Ce ne-a mirat afara din cale a fost totusi declaratia lui Reghecampf, cunoscut ca un om realist, echilibrat, cu vorbe cantarite atunci cand spune cate ceva, dar care miercuri seara, la un post de televizie, a dat cu produsele nazale in fasole comunicandu-ne, fara nicio retinere, urmatoarea gogorita: „La Bucuresti avem sansa sa batem toate echipele. Chiar si pe Real Madrid sau FC Barcelona. Cred ca putem bate orice echipa din lume pe teren propriu. Avem o echipa care joaca fotbal…” Ce sa crezi? Sa crezi cumva ca baiatul asta rasfatat de noroc si de cateva rezultate bune a  luat-o prin coceni, ori ca a inceput sa-l stranga pantofii, sau poate bea prea multa apa in timpul meciurilor din sticla aia de plastic de care nu se desparte nicio clipa? Iata cat de repede pot cadea in butoiul cu penibil unii semeni miruiti cu cate-o bunavointa de-a lui Dumnezeu! Daca mai adaugam si fraza exalata de frumuselul Laurentiu, in care spune: „Armonie exista doar intre mine, MM si Gigi Becali. Absolut nimeni nu mai are treaba cu familia Stelei”, ne ducem cu gandul ca, din prea multa infatuare, a uitat-o pe iubita lui sotie, si mai ales pe Thomas Neubert, cel care se ocupa de pregatirea fizica a echipei, ba chiar si de strategia acesteia! Ce naiba, chiar asa?! De altfel, la tragerea la sorti, Steaua a fost desemnata in aceeasi grupa cu Chelsea, Schalke si FC Basel. Sa speram ca macar cu respectivele formatii (uitand de Real si Barcelona!) sa nu se adevereasca zicala „Lauda de sine nu miroase a bine”!

* Spre diferenta de Reghecampf, profesorul de matematica de la Targu Jiu, Cristi Pustai, cu toate ca a castigat cu 2-0 in infernul de la Braga, scor care a adus calificarea Pandurilor, a dat doar scurte declaratii, fara multe laude si izmeneli. Probabil ca trigonometria si algebra te pastreaza cu picioarele pe pamant si tin limba ferecata! Oricum, acest om merita felicitari!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger