AcasăSPORTVIDEO - Lance Armstrong: ”Am vrut sa castig cu orice pret, de...

VIDEO – Lance Armstrong: ”Am vrut sa castig cu orice pret, de aia m-am dopat!”

Fostul ciclist Lance Armstrong a recunoscut, intr-un interviu acordat prezentatoarei americane de televiziune Oprah Winfrey ca s-a dopat ”cu EPO, testosteron, transfuzii sangvine, cu de toate”.
La intrebarea realizatoarei Oprah Winfrey daca a luat substante interzise in cariera de sportiv, Lance Armstrong a raspuns ca ”DA!”, dupa care a tinut sa explice de ce n-a dorit sa zica adevarul pana acum: ”Pentru cei mai multi oameni e prea tarziu si asta e din vina mea. Vad situatia ca pe o minciuna mare care s-a repetat de multe ori”. „Era posibil sa castigi fara sa te dopezi?”, l-a mai intrebat Oprah, replica americanului venind promt: „in acea generatie, nu! Nu eu am inventat cultura asta, dar nici nu am incercat sa o opresc. Voiam sa castig cu orice pret. Cand am fost diagnosticat cu cancer, as fi facut orice ca sa supravietuiesc. Am adoptat atitudinea asta si in ciclism, cu orice pret, iar asta nu a fost un lucru bun”.

Scuze tardive

Cand Oprah Winfrey i-a prezentat discursul pe care l-a sustinut dupa ultimur Tur al Frantei castigat, in 2005, discurs in cadrul caruia ii acuza pe cei care il acuzau ca se dopeaza, Lance Armstrong s-a amuzat, recunoscand ca acum se simte ridicol pentru acel discurs si ca ceea ce e si mai ingrozitor e faptul ca nu simtea ca triseaza. Fostul ciclist a incercat sa-si ceara scuze fata de cei care l-au acuzat in trecut ca se dopeaza si pe care i-a jignit.

Promite sa lupte impotriva dopingului

Culmea, dupa ce povestea sa a fost facuta publica, Lance Armstrong promite sa devina un exemplu pentru ceilalti sportivi. Americanul a precizat ca de acum inainte va coopera cu institutiile abilitate care investigheaza dopajul. „Nu vreau sa acuz pe altcineva, eu singur am luat aceste decizii si stau astazi aici pentru a recunoaste si pentru ca regret. Oamenii au tot dreptul sa se simta tradati. Este vina mea. Unele personalitati dispar complet, dar eu vreau sa-mi petrec restul vietii incercand sa recastig increderea si sa-mi cer iertare”.

Exclus din istoria ciclismului

Anul trecut, dupa o ancheta a USADA, care a descoperit ca fostul castigator al Turului Frantei s-a dopat sistematic, Federatia Internationala de Ciclism (UCI) i-a anulat lui Armstrong intregul palmares incepand cu 1 august 1998 si l-a suspendat pe viata din activitatea sportiva. Armstrong nu a contestat aceasta decizie.

Vei aici interviul in care Lance Armstrong recunoaste ca s-a dopat!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger