AcasăRecomandariLacat pe usa Ligii Campionilor pentru cluburile din Europa de Est!

Lacat pe usa Ligii Campionilor pentru cluburile din Europa de Est!

Campionii Romaniei vor privi de la televizor meciurile din Liga Campionilor

Cotidianul britanic „The Guardian” anunta ca UEFA analizeaza noi schimbari aduse formatului Ligii Campionilor. Forul de la Nyon doreste reducerea la 16, fata de 32 in prezent, a numarului de echipe din faza grupelor!

Campionii Romaniei vor privi de la televizor meciurile din Liga Campionilor

Conform sursei citate, in discutie se afla un format cu doar 16 echipe de top impartite in doua grupe de cate 8 formatii. Asta ar presupune introducerea unui tur suplimentar inainte de faza grupelor, in care cele mai bune 16 echipe din competitie sa nu se poata intalni intre ele. In fiecare grupa s-ar disputa cate 14 partide, toate (cel putin teoretic) intre nume importante ale continentului. Noul format ar putea fi aplicat din sezonul 2018-2019, dupa ce actualul contract de sponsorizare expira.

Schimbarea, de teama Angliei!

Schimbarea e dorita in special de cluburile mari din cele mai importante campionate ale Europei, care vor sa genereze mai multe venituri pentru a tine pasul, din punct de vedere financiar, cu gruparile din Premier League. Formatiile din Anglia vor avea venituri uriase incepand din noul sezon, datorita incasarilor de peste 7 miliarde de euro din vanzarea drepturilor TV pentru urmatoarele trei sezoane. Castigatoare titlului in Anglia va incasa doar din drepturile tv aproximativ 180 de milioane de euro, in timp ce castigatoarea Champions League, in actualul format, primeste in jur de 65 de milioane de euro in total (drepturi tv si bonusuri de la UEFA).

Sanse minime la calificarea in grupe pentru reprezentanta Romaniei

O astfel de schimbare ar afecta in mod direct si echipele din Romania, care si-ar vedea sansele de a accede in grupele competitiei mult diminuate. Chiar daca se pastreaza formatul actual cu o runda a campioanelor in preliminarii, reprezentanta Ligii 1 ar mai avea de depasit un tur 1 inainte de faza grupelor, unde ar intalni cu siguranta una din cele mai bune formatii ale Europei.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
580 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger