AcasăSPORTLa Soci, ziua proasta se cunoaste de dimineata

La Soci, ziua proasta se cunoaste de dimineata

Sovaiala si Teodorescu sunt rezervele echipajul de sanie dublu masculin

Romania trebuia sa se prezinte, ieri, la Soci, in doua probe: la sanie, si la coborare alpina. Niciun concurs n-a fost, insa, dus pana la capat din motive care ne plaseaza pe acelasi nivel cu Jamaica si Insulele Cayman in chestiunea profesionalismului in sporturile de iarna.

Sovaiala si Teodorescu sunt rezervele echipajul de sanie dublu masculin

Cu o zi inainte de a intra in concurs, adica marti dupa-amiaza, Alexandru Teodorescu si Radu Sovaiala au distrus sania la antrenamentele oficiale, fiind exclusi din competitie de organizatori. „Este pentru securitatea lor”, a sunat explicatia seaca a CIO, for care nu a uitat ca, in 2010, un georgian a decedat la Vancouver tot in proba de sanie. In tara, explicatiile rusinosului episode au curs garla. „In prima mansa a antrenamentului oficial care precede concursul, echipajul nostru s-a rasturnat. Proba de dublu este o proba dificila cu un grad mare de risc, in care rasturnarile sunt frecvente la cea mai mica greseala de pilotaj, in conditiile in care vitezele sunt foarte mari. Impactul rasturnarii a fost atat de mare incat sania sportivilor s-a rupt si nu a mai putut fi folosita. Urmare a insistentei antrenorilor, juriul le-a acordat doua manse de antrenament cu sania de rezerva. In prima mansa din cele doua acordate de juriu, echipajul nostru a facut aceeasi greseala de pilotaj in aceeasi zona in care s-a rasturnat prima data, ceea ce a evidentiat riscul de accidentare si a determinat juriul sa hotarasca retragerea echipajului din motive de securitate”, se arata in comunicatul Federatiei de Bob si Sanie.
Merita mentionat si amanuntul ca echipa de sanie dublu a Romaniei a fost incropita pe fuga, cu putin timp inaintea plecarii spre Soci. Titularii de drept Paul Ifrim (pilot) si Andrei Anghel (copilot) n-au putut participa la Olimpiada din cauza accidentarii pilotului.

La coborare, pana si Macarena a terminat proba!

Ania Caill paraseste Soci cu zambetul pe buze

Fara baieti, romanii si-au pus ieri toate sperantele in Ania Caill, care reamintim ca schiaza la Soci pentru tara mamei sale. Intrata in proba de coborare alpina cu numarul 39 in concurs, frantuzoaica a impresionat primii 20-30 de metri, inainte sa rateze o poarta si sa abandoneze! Spre deosebire de Ania, proba a fost terminata cu bine de „exoticele” Macarena Simari Birkner (Argentina) si Noelle Barahona (Chile).
Medalia de aur a revenit sportivelor Dominique Gisin si Tina Maze.

Un japonez de 15 ani, medaliat la snowboard

La 15 ani si 74 de zile, niponul Ayumu Hirano a devenit cel mai tanar medaliat pe zapada din istoria jocurilor de iarna. El a cucerit marti medalia de argint la snowboard, conationalul sau Taku Hiraoka obtinand „bronzul”!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger