AcasăRecomandariLa Soci, romanii trag tare ca sa fie ultimii!

La Soci, romanii trag tare ca sa fie ultimii!

Debutul romanilor la Olimpiada alba n-a produs niciun fior in tara, si cu atat mai putin printre adversarii din Rusia. Rezultatele din weekend au intrecut asteptarile: de la locul 30 in jos, ai nostrii au fost printre cei mai buni!

Ionut Achiriloaie a terminat pe 2, daca inversam clasamentul

Pentru romani, competitia din statiunea rusa Soci a fost deschisa de Timea Sara, care a ocupat locul 60 (penultimul!) in proba de 7,5 kilometri schiatlon. Ea a incheiat proba cu timpul de 46 de minute si 43 de secunde, la mai bine de opt minute distanta de locul 1, care i-a revenit norvegiencei Marit Bjoergen, campioana si cu patru ani in urma, la Vancouver. Mezinul delegatiei noastre, Iulian Pitea (16 ani), a ratat calificarea in finala probei de sarituri cu schiurile de la trambulina normal, terminand „preliminariile” pe pozitia a 45-a; pentru aur s-au luptat primii 40 de sportivi.
La sanie simplu masculin, Valentin Cretu a terminat primele doua manse pe locurile 31 (cu timpul 53.562) si 28 (cu timpul 53.279). Nici Paul Pepene n-a reusit un rezultat mai bun in proba de schiatlon 30 km (15 km clasic si 15 km liber) din cadrul concursului de schi fond: s-a clasat pe locul 48 din 68 de concurenti, la peste 5 minute in urma elvetianului Dario Cologna, medaliat cu aur!

Cornel Puchianu, mandru de locul 30

Cornel Puchianu a obtinut cel mai bun timp din cariera

In proba masculina de sprint 10 kilometri din cadrul concursului de biathlon, Cornel Puchianu (legitimat la CSAMB Predeal si cadru militar, incadrat in Batalionul 21 Vanatori de Munte „General Leonard Mociulschi”) a ocupat locul 30 (cu timpul 25:50.7), pozitie de care se declara incantat! „Este un rezultat care ma va motiva pe viitor! Este cea mai buna performanta de pana acum si sper sa nu fie ultima. M-am simtit foarte bine pe fond, iar emotii nu am avut deloc. Tragerea a fost foarte buna si m-a motivat si mai mult in timpul cursei. Mi-a dat puterea de care am avut nevoie. Le multumesc tutoror celor care m-au ajutat”, a declarat Cornel Puchianu la finalul cursei.
Deloc surprinzator, „aurul” acestei probe i-a revenit legendarului biatlonist norvegian Ole Einar Bjoerndalen (40 de ani, 12 medalii olimpice cucerite in cariera!), care s-a impus cu timpul 24:33.5.

Achiriloaie a ratat ultimul loc la mustata

Ghinion teribil pentru letonul Roberts Rode, care a luat „lingura de lemn” (a terminat pe ultimul loc!) in proba de coborare din cadrul concursului de schi alpin. Cu doar patru secunde, romanul Ioan Valeriu Achiriloaie a fost mai rapid, terminand al 46-lea din 47 de sportivi! Titlul olimpic i-a revenit austriacului Matthias Mayer; de remarcat ca favoritii probei de coborare, norvegianul Aksel Lund Svindal si americanul Bode Miller, s-au clasat pe locurile patru, respectiv opt!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
466 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger