AcasăRecomandariL-au votat pe Infantino pentru o promisiune de 1 milion de dolari!

L-au votat pe Infantino pentru o promisiune de 1 milion de dolari!

Am fost printre primele federatii nationale care si-au manifestat public sustinerea pentru domnul Infantino”, s-a laudat Razvan Burleanu imediat dupa alegerile de la FIFA, uitand ca a dat mana, in ultimele 12 luni, atat cu olandezul Michael van Praag, cat si cu Ali, printul iordanian aflat la a doua incercare electorala de acest gen.

Infantino a stiut ce promisiuni sa faca in schimbul voturilor

Cu un rezultat asteptat de cele mai multe federatii europene, alegerile FIFA au fost castigate de elvetianul Gianni Infantino, ex-secretar general al UEFA. Dincolo de programul electoral, Infantino s-a bazat si pe cateva promisiuni facute alegatorilor prezenti la Zurich, dintre care cea mai importanta a vizat o sponsorizare de 5 milioane de dolari (o data la patru ani) pentru fiecare federatie in parte. Ignorat de Paris ori Londra, mesajul a starnit aplauze frenetice la Bucuresti. Pentru FRF, 1,25 milioane dolari/ an reprezinta o finantare de luat in seama, de aici si graba cu care Razvan Burleanu a salutat/ votat alegerea lui Infantino in functia de presedinte al FIFA.
„(…) pozitia noastra a fost bazata pe o analiza atenta, ale carei concluzii sunt evidente: viziunea si strategia FRF, prezente in Planul nostru strategic, s-au regasit in programul de campanie al  domnului Infantino. Am toata convingerea ca se vor aplica prin actiunile care urmeaza. FIFA intra intr-o noua era, in care isi va intari reputatia si va construi proiecte sustenabile pentru dezvoltarea fotbalului printr-un alt context al relatiilor cu asociatiile nationale, iar FRF intra intr-o noua etapa a relatiei cu FIFA”, am citat din comunicatul postat de Burleanu pe site-ul Federatiei.

O mai buna guvernare, transparenta si respect

Primele declaratii facute de Gianni Infantino in calitate de presedinte al FIFA s-au axat in jurul viitoarei strategii care va guverna forul fotbalistic mondial: „Vreau sa lucrez cu voi toti pentru a restabili si a reconstrui o noua era a FIFA, in care putem pune din nou fotbalul in centrul atentiei. FIFA a trecut prin perioade triste, momente de criza, dar acele vremuri apartin trecutului.  Trebuie sa punem in aplicare reforma si sa implementam o buna guvernare si transparenta. De asemenea, trebuie sa avem respect. Vom castiga inapoi acest respect prin munca grea, devotament si ne vom asigura ca ne putem concentra in cele din urma pe acest sport minunat”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger