AcasăSPORTL-au convins: antrenorul Sahtiorului vrea si el campionat cu rusii

L-au convins: antrenorul Sahtiorului vrea si el campionat cu rusii

Propunerea lui Alexei Miller, directorul general al companiei „Gazprom”, de reinfiintare a campionatului CSI, este imbratisata de Mircea Lucescu, tehnicianul celui mai puternic club din Europa de Est.

Mircea Lucescu se gandeste la un campionat comun ruso-ucrainean

Reputatul antrenor roman stie ca o competitie doar cu Dinamo Kiev risca sa aduca plafonarea in randul jucatorilor sai si de aceea cauta tot timpul provocari pentru Sahtior. Din acest motiv, „Il Luce” nu doar ca agreeaza propunerea lui Alexei Miller, dar sustine ca el a avut primul aceasta initiativa, in urma cu cativa ani! Intr-un interviu acordat presei de la Moscova, Mircea Lucescu a detaliat subiectul unei ligi comune ruso-ucraineene: „Aceasta posibilitate este discutata de mai multa vreme, ea nu reprezinta o noutate pentru mine. De fapt, nu stiu daca mai tineti minte, probabil ca sunteti prea tineri, dar, la un an sau doi dupa ce am venit pe banca Sahtiorului, eu am sugerat ceva similar. Exista atunci un turneu in Israel, ca un fel de Supercupa, la care participau cele mai puternice formatii din Rusia si Ucraina. Erau implicate echipe ca Dinamo Kiev, TSKA Moscova, Spartak Moscova si Sahtior, iar in final iesea chiar o competitie interesanta”.

Acestor grupari li s-ar adauga in prezent si alte cluburi puternice financiar, precum Zenit St.Petersburg, Dnipro Dripropetrovsk, Anji Mahacikala sau Metalist Harkov.

Belgia si Olanda, aproape de unificare fotbalistica

In sprijinul afirmatiilor sale, Mircea Lucescu da exemplu Belgia si Olanda, doua tari decise sa faca pasul spre unificare fotbalistica: „Cred ca liga ruso-ucraineana ar rivaliza cu cele din Spania sau Italia. Vedeti ca, deja, echipele din Olanda si Belgia vor sa joace impreuna intr-un campionat mai competitiv?! Atunci, de ce nu am face si noi la fel? Chiar ar fi o liga foarte puternica”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
199 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger