AcasăSPORTL-au avut si l-au pierdut! Cum l-a trimis Federatia Franceza pe Falcao...

L-au avut si l-au pierdut! Cum l-a trimis Federatia Franceza pe Falcao in curtea lui Manchester City

Promovata in Ligue I, AS Monaco a fost pe punctul sa dea o mega-lovitura pe piata transferurilor, dar Federatia Franceza de Fotbal i-a interzis columbianului Radamel Falcao, de la Atletico Madrid, sa semneze cu gruparea din Principat.

AS Monaco a obtinut pe teren promovarea in Ligue I, dar Federatia Franceza de Fotbal a anuntat ca gruparea din Principat nu poate fi inscrisa in competitie, atata vreme cat finantele clubului nu sunt controlate dupa legea franceza.

Oligarhul rus Dmitry Rybolovlev, patronul lui AS Monaco, ar fi vrut sa profite de relaxarea fiscala din Principat pentru a putea sa aduca o serie de jucatori super-valorosi.

Primul mare nume de pe lista lui Rybolovlev era Radamel Falcao, de la Atletico Madrid, fotbalist pentru care AS Monaco era gata sa achite clauza de reziliere a contractului, respectiv 60 de milioane de euro.

Totusi, situatia neclara in care se afla clubul din Principat l-a facut pe Falcao sa ezite, iar intre timp pentru columbian a venit o oferta mult mai buna, de la Manchester City.

Vicecampioana Angliei este gata sa bata recordul in materie de transferuri in Premier League si sa dea 68 de milioane de euro pentru a-si asigura serviciile lui Falcao.

Nemultumiti de modul in care sunt tratati de Federatia Franceza de Fotbal, cei de la AS Monaco au anuntat ca vor da in judecata forul si vor cere daune pe masura.

In acest caz s-a implicat inclusiv Michel Platini, presedintele UEFA, care a anuntat ca: „nu inteleg, au jucat atatia ani asa iar acum se cere aceasta schimbare. Mi se pare ca fotbalul frantuzesc o place pe Monaco atat timp cat nu castiga”.

author avatar
Cristi Ionita
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger