AcasăSPORTKerimov, oligarhul rus care vrea Liga Campionilor cu o echipa din Dagestan

Kerimov, oligarhul rus care vrea Liga Campionilor cu o echipa din Dagestan

Kerimov isi mascheaza arsurile de pe mana dreapta cu un bandaj

In urma cu cinci ani, rusul care conduce Anji Mahacikala s-a luat la tranta cu moartea, pe Coasta de Azur. I-a ras in fata, iar acum vrea sa dea de pamant si cu greii fotbalului european.

Kerimov isi mascheaza arsurile de pe mana dreapta cu un bandaj

Omul care a uimit Europa in aceasta vara se numeste Suleyman Kerimov si are o ambitie care provoaca fiori in randul celorlalti miliardari: sa-i „retrogradeze” pe Roman Abramovici si Mansour bin Zayed Al Nahyan din fotoliul de lideri ai investitiilor in sportul rege. Oligarhul in varsta de 45 de ani si cu o avere de 8 miliarde de euro nu s-a uitat la bani cand a negociat transferul lui Samuel Eto’o, intreaga afacere costandu-l aproximativ 100 de milioane de euro! „Ma retrag din fotbal a doua zi dupa ce cuceresc Liga Campionilor, promit! Si asta se va intampla cat de curand”, este manusa lovita peste obrazul cluburilor cu traditie de pe continent.

A rupt in doua un „Ferrari”

Ferrari-ul condus de Kerimov s-a rupt in doua in urma accidentului de la Nisa

Prima data cand numele lui Kerimov a fost rostit de presa internationala s-a petrecut in 2006. Mai precis pe data de 25 noiembrie, cand miliardarul din Dagestan a pierdut controlul unui bolid de 700.0000 de euro, pe Coasta de Azur, s-a izbit cu masina de un copac, autoturismul rupandu-se in doua – la propriu – inainte de-a lua foc. Impreuna cu Suleyman Kerimov, in masina se mai afla si Tina Kandelaki, jurnalista, prezentatoare tv si tanar politician pe scena de la Moscova. Impactul mediatic a fost urias, relatiile lui Kerimov aducandu-l in prim-plan pe Andre Flao, Ministrul Apararii din Belgia la vremea respectiva, care personal s-a ocupat ca prietenul sau rus sa faca recuperarea la Bruxelles. Kerimov a fost transportat cu un avion militar de la Spitalul „Erasme”, din Marseille, pana la Bruxelles. In mai putin de doua luni (ianuarie 2007), se intorcea zambitor pe Aeroportul „Seremetievo” din Moscova.

„Toate «piti» il «iubi« pe «Keri»”

Nu exista femeie frumoasa in Moscova care sa nu fi fost tinta avansurilor facute de patronul lui Anji. Suleyman Kerimov a fost cuplat, printre altele, cu Natalya Vetlickaya (cantareata), Zhanna Friske (actrita), Anastasia Volochkova (prima balerina a Rusiei), Xenia Sobchak (prezentatoare tv, fiica primarului din St.Petersburg) si Olesya Sudzilovskaya (actrita). Absolut toate fostele sale iubite s-au ales cu mici averi de pe urma relatiilor. In Rusia s-a scris si ca Suleyman Kerimov ar fi liderul unei retele de crima organizata.

Obiectiv: Liga Campionilor in Dagestan

Tina Kandelaki a fost in masina cu Kerimov in momentul accidentului

Suleyman Kerimov este patron la Anji Mahacikala din ianuarie 2011. In sapte luni, Dagestanul a devenit noul „El Dorado” al fotbalului mondial: s-au transferat la Anji jucatori precum Roberto Carlos (salariu anual de 5 milioane de euro, contract pe doi ani), Balazs Dzsudzsak (pret de transfer: 14 milioane de euro), Yuri Jirkov (pret de transfer: 13,2 milioane de euro) si Samuel Eto’o, ultimul insemnand o afacere de 100 de milioane de euro (salariu si pret de transfer). Planul lui Kerimov prevede construirea unui stadion de cinci stele, pentru care a deschis, deja, un cont de 200 de milioane de euro. Deocamdata, Anji se antreneaza la Moscova, iar echipa se deplaseaza in Dagestan cu un avion doar in ziua meciurilor.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger