AcasăSPORTJO 2018: Sosia lui Kim Jong-un in fata majoretelor nord-coreene

JO 2018: Sosia lui Kim Jong-un in fata majoretelor nord-coreene

Aparitie-soc in timpul meciului de hochei dintre echipa Coreei Unite si Japonia: un imitator la liderului de la Phenian a urcat in tribuna in care se afla grupul de majorete, dupa care a inceput sa danseze si sa faca cu mana spre spectatori.

Imitatorul dictatorului din Phenian le a lasat masca pe fetele din tribuna

Barbatul care seamana izbitor cu dictatorul nord-coreean  isi spune “Howard” si traieste in Hong Kong. Majoretele au ramas masca, desi unele dintre ele s-au amuzat, altele au pastrat o expresie sobra. „Unele dintre ele au parut surprinse cand m-au vazut, altele se prapadeau de ras, in timp ce altele au parut speriate de prezenta mea. „Tot ce am facut a fost sa apar cu steagul si cu fata. Daca nu va place fata mea, n-am ce face. Asa m-am nascut. Fata mea e prea politica. M-am nascut cu ea si trebuie sa traiesc cu ea. (…) Gardienii chiar s-au enervat”, a spus  noul “Kim”. Politia l-a evacuat din tribune, regulile JO interzic  participantilor sa faca afirmatii sau gesturi cu tenta politica. Evident, in Coreea de Nord astfel de gesturi sunt inimaginabile, oricine ar incerca sa imite un membru al familiei conducatorului este acuzat de blasfemie si, in cel mai fericit caz, risca ani grei de inchisoare. Pana la urma echipa feminina unita a Coreei a pierdut cu 1-4 intalnirea din grupa B cu Japonia si se afla pe ultimul loc in clasament. Howard a mai provocat un incident si la deschiderea Jocurilor Olimpice, cand s-a pozat langa sosia presedintelui american Donald Trump. Cei doi au fost dati afara de pe stadion de echipele de securitate.

Cel mai „batran” campion olimpic la schi alpin

La 35 de ani, norvegianul Aksel Svindal a devenit cel mai in varsta campion olimpic la aceasta disciplina, dupa ce a castigat coborarea, cea mai spectaculoasa proba a Jocurilor Olimpice, unde se pot atinge viteze de peste 120km/h.

„Sunt extrem de fericit. A fost una dintre acele curse in care te tot uiti spre partie pentru a te asigura ca totul este real, ca nu mai vine nimeni care e mai rapid decat tine”, a spus Aksel, care este si primul norvegian care cucereste medalia de aur la coborare. Aksel Lund Svindal (care a urcat pe treapta a doua a podiumului la coborare cu ocazia JO de la Vancouver (2010), iar apoi s-a clasat pe locul al patrulea la Soci, in 2014), mai detine un record: este primul schior din istorie care a devenit campion olimpic in doua discipline de viteza, dupa ce a castigat aurul in slalomul super-urias de la Vancouver. Dublu campion mondial la coborare (2007 si 2013), norvegianul este considerat principalul favorit astazi, la proba de  slalom super-urias de la PyeongChang.

Printul Albert de Monaco ii sustine pe boberii romani

O vizita surpriza la antrenamentele oficiale si pentru romanii Mihai Tentea si Ciprian Daroczi, cei mai tineri sportivi din proba masculina de dublu la bob: principele monegasc a venit sa le ureze succes in competitie.

Princepele fost olimpic la aceasta proba s a oprit si la standul Romaniei salutandu se cu sportivii si antrenorii

Albert de Monaco, in varsta de 59 de ani,  fost olimpic la aceasta disciplina, cu cinci participari la JO, s-a oprit si la standul echipei Romaniei, salutandu-se cu sportivii si antrenorii: ”Le-am urat succes sportivilor romani, care sunt prezente traditionale ale competitiei olimpice. Mi-ar fi placut sa fie aici si prietenii mei, Ilie Nastase si Nadia Comaneci, pentru a impartasi impreuna valorile Jocurilor Olimpice, dar profit de aceasta ocazie pentru a le transmite salutari”. Dan Scurtu, antrenorul bobului de 4 persoane, a profitat de ocazie, l-a invitat pe Albert sa faca o fotografie cu sportivii romani si i-a oferit la schimb o insigna a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. La randul lui, printul de Monaco i-a daruit antrenorului roman o insigna a Principatului. Mihai Tentea si Ciprian Daroczi, cei mai tineri boberi din competitie, ambii au 19 ani, sunt campioni europeni la Under 23.

author avatar
Bogdan Borcea
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger