AcasăSPORTJO 2018: Campioni la cazaturi spectaculoase

JO 2018: Campioni la cazaturi spectaculoase

Unul dintre sporturile cele mai spectaculoase, dar si foarte periculoase, este saritul cu schiuri. Aici se petrec si accidente grozave.

Dupa ce ai zburat intre cinci si sapte secunde, nu este deloc usor sa aterizezi in cele mai bune conditii. Un mic dop de gheata, o pala slaba de vant sau pierderea echilibrului la atingerea solului sunt deajuns ca spectacolul  sa se transforme in tragedie. O statistica facuta imediat dupa Olimpiada de la Soci spune ca 49 la suta dintre schiorii participanti au raportat accidentari, dar si 34 la suta dintre concurentii la snowboarding si 37 la suta dintre cei ce au ales free-style. Si la PyeongChang s-au inregistrat astfel de prabusiri care s-ar fi putut sfarsi nu prea bine. Sportive incercate precum Kristina Spiridonova, Alla Tsuper sau Alexandra Orlova au avut niste caderi spectaculoase care nu le-au adus nimic bun vizavi de podiumul olimpic. Una dintre cele mai spectaculoase prabusiri a fost aceea a chinezoaicei Xu Mengtao care a fost cat pe ce sa isi piarda si casca de protectie.

275 de persoane infectate cu novovirus

Numarul persoanelor infectate a ajuns la 275, dupa ce au fost raportate 9 cazuri in perimetrul PyeongChang si 5 in zona Gangneung, unde se desfasoara competitiile de patinaj, a anuntat Sung Baik You, purtator de cuvant al Comitetului de organizare al JO.

Au fost raportate alte 9 cazuri in perimetrul PyeongChang si 5 in zona Gangneung unde se desfasoara competitiile de patinaj

Dintre persoanele care au contactat virusul, 222 sunt deja recuperate, in timp ce 53 sunt in carantina. Cei doi schiori elvetieni de freestyle (primii sportive afectati de novovirus la JO) si-au revenit si si-aud reluat antrenamentele. ”Precizam ca sportivii care au avut infectia cu norovirus pot concura daca s-au insanatosit, daca au fost testati si verificati de medicul echipei iar CIO a fost consultat”, a aratat purtatorul de cuvant al elvetienilor. CIO a precizat ca cei doi sportivi nu mai sunt cazati in satul olimpic, ci in afara acestuia. De altfel majoritatea celor care au contactat novovirusul sunt persoane care asigura securitatea in zona centrului de tineret. O epidemie similara a izbucnit si in timpul Campionatelor Mondiale de atletism de la Londra, atuci  multi concurenti au fost fortati sa abandoneze competitia. Novovirusul provoaca diaree si varsaturi si a fost detectat cu cateva zile inaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor, cand 1.200 de agenti de securitate au fost plasati in carantina, fiind inlocuiti cu soldati.

Cei mai prost imbracati patinatori de la Jocurile Olimpice

Nimeni nu scapa de gura presei, indiferent de performantele obtinute. Astfel, tabloidele britanice au evidentiat cine a fost mai prost imbracat de pe gheata.

Patinajul artistic este unul dintre cele mai elegante sporturi pe care le are omenirea. Dansul, figurile, modul cum se inteleg partenerii creeaza un tot magnific care ii hipnotizeza pe spectatori. Dar acest tot este completat si de costumatia sportivilor. Unele tinute sunt desavarsite, altele pot starni rasul fara nici o problema. Daily Mail a facut o selectie a hainelor care nu ar fi trebuit sa se afiseze la Jocurile Olimpice de la PyeongChang.

Spectacol bun, spectatori putini

In ciuda faptului ca organizatorii au anuntat ca s-au vandut peste doua milioane de bilete la Jocurile Olimpice, foarte multe locuri nu sunt ocupate.

Spectatorii n au prea preferat tribunele din cauza frigului si a valului de imbolnaviri cu un norovirus care aducea cu el simptomele dizenteriei Dar s au vandut aproape 2 milioane de bilete

Multe televiziuni au surprins, in timpul concursurilor, la diverse discipline, siruri intregi de scaune libere. Comentatorii spun ca exista mai multe explicatii. Una ar fi ca locurile rezervate sponsorilor nu sunt de regula ocupate decat in competitiile unde acestiau un vreun interes major. O alta explicatie s-ar datora conditiilor climatice: foarte  multe zile termometrele au aratat temperaturi clare sub zero, iar in unele nopti s-a ajuns si pana la -21 de grade, si  nu toata lumea iubeste sa stea in frig. In fine, o ultima explicatie se leaga de faptul ca s-au anuntat o serie de peste 200 de imbolnaviri cu un norovirus care cauza temperatura si diaree. Nimeni nu prea vrea sa se imbolnaveasca de asa ceva, asa ca multi dintre spectatori au renuntat la locurile din gardene pentru a urmari sportivii in fata unui televizor.

Mihai Covaliu propune premierea Ralucai Stramaturaru

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Mihai Covaliu, va propune Comitetului Executiv al COSR, la intoarcerea in tara, premierea sportivei Raluca Stramaturaru pentru locul 7 ocupat in proba individuala de sanie la Jocurile Olimpice de iarna de la PyeongChang.

„Ne-am gandit la premierea Ralucai Stramaturaru. Iar in momentul in care ne gandim la un lucru, ne gandim ca lucrurile sa se intample”, a declarat Mihai Covaliu. Cea mai buna performanta a Romaniei dupa prima saptamana de intreceri la Jocurile Olimpice de iarna de la PyeongChang este locul 7 ocupat de Raluca Stramaturaru in proba individuala de sanie, rezultat considerat de referinta pentru sporturile de iarna din tara. Cu toate acestea, conform normativului care reglementeaza premierile in sport, locul 7 la Jocurile Olimpice nu intra in grila de premiere. Decizia va fi luata de membrii Comitetului Executiv.

author avatar
Catalin Dumitrescu
300 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger