AcasăRecomandariJan Pavel se vede patron la Steaua!

Jan Pavel se vede patron la Steaua!

Daca Steaua nu joaca precum Barcelona, macar sa copieze modelul catalan de organizare a clubului. „Vom avea actionari socios”, anunta fostul lider al galeriei.

Jan Pavel conduce revolutia stelista

Cu sau fara palmares, FCSB-ul lui Gigi Becali este un club in continuare atractiv pentru nostalgicii din „Armata Ultra”. Liderul lor din anii ’90, Jan Pavel, vrea sa inceapa negocierile cu Gigi Becali pentru, atentie!, preluarea actualului lot de jucatori.
Pana atunci, suporterii sunt indemnati sa vina la mitingul din 24 octombrie. De fapt, e mult spus miting, caci nu s-a solicitat nicio aprobare de la Primaria Capitalei pentru un mars pe strazi, va fi doar o adunare a „ultrasilor” in Ghencea, pe stadion, probabil chiar la peluza nord, locul traditional de pozitionare a galeriei steliste. Apropo de pozitionare: „Noi ne pozitionam la mijloc fata de CSA Steaua”, i-a lamurit Jan Pavel pe fanii care au pus intrebari. Planul este simplu si ar trebui sa mearga ca uns: „Nu mai sunt admise echipe departamentale, asa ca vrem sa facem un club al suporterilor, cu actionari 100% suporteri. O actiune va costa 50 de euro, iar fiecare isi va putea cumpara actiuni de pana la 100.000 de euro, aceasta fiind suma limita. Presedintele se va alege intr-o adunare generala, va fi ceva pe modelul FC Barcelona”. Suporterii-milionari pun la cale infiintarea unei societati prin care vor cumpara tot ce detine Clubul Sportiv al Armatei „Steaua”, inclusiv logo-ul. „Trebuie, ca sa fim in legalitate”, stie Jan Pavel, care incheie cu o propunere facuta lui Gigi Becali: „Vom negocia cu FCSB-ul pentru a prelua lotul actual. Tot procesul va fi demarat dupa adunarea care va avea loc pe 24 octombrie”.

Barcelona are peste 150.000 de membri cotizanti

Modelul imbratisat de stelisti este poate al celui mai de succes club sportiv din lume. FC Barcelona are peste 150.000 de socios, adica suporteri cotizanti, care anual platesc  o suma fixa pentru a avea drept de vot in chestiunile care conteaza. Diferenta intre Steaua si Barcelona sta puterea financiara a fanilor si este greu de crezut ca in Romania se vor gasi mii, chiar zeci de mii de simpatizanti care sa investeasca intr-o echipa.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.026 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger