AcasăRecomandariIorgulescu propune legea anti-Dragomir

Iorgulescu propune legea anti-Dragomir

In pofida piedicilor puse de Dumitru Dragomir, Gino Iorgulescu a reusit sa-si depuna, ieri, candidatura la presedintia Ligii Profesioniste de Fotbal, alegerile fiind programate la 14 noiembrie.

Dumitru Dragomir se teme ca Gino Iorgulescu (dfoto jos) are sprijin politic
Gino Iorgulescu

„A fost o surpriza pentru toata lumea pentru ca am reusit sa-mi depun candidatura. In statut se mentioneaza ca termen de depunere 15 zile, dar nu se specifica expres zile lucratoare. Si, in astfel de conditii, m-am incadrat in termen. Acum, daca Dragomir va castiga alegerile, macar va castiga impotriva unui candidat, pentru ca nu putea sa participe singur si sa fie pe locul doi”, a declarat Gino Iorgulescu. Fostul presedinte al FC National a mentionat ca a decis sa candideze la aceasta functie deoarece considera ca „trebuie sa mai faca ceva in fotbal”: „Iar cel mai mare lucru care ma deranjeaza si trebuie sa-l fac este recredibilizarea fotbalului. Lumea a inceput sa nu mai aiba incredere si sa nu vina la stadion si trebuie facut ceva. Trebuie sa aiba loc o schimbare si la FRF si la LPF, peste tot”. Candidat propus de clubul Ceahlaul Piatra Neamt, Iorgulescu sustine ca exista o nemultumire generala la adresa actualei conduceri a LPF: „Eu simt o nemultumire totala, si din partea cluburilor, si din partea spectatorilor si a presei. Nu stiam data alegerilor, am aflat atunci cand si-a depus candidatura domnul Dragomir. Deocamdata nu am vorbit cu patronii din Liga 1, acum incerc sa imi fac si eu putin lobby si sa vedem ce se intampla. O sa vad ce strategie imi fac. Eu nu mai am prietenii, pe multi nici nu ii mai cunosc de la cluburi pentru ca sunt echipe noi, conduceri noi. Eu cunosc doar cativa presedinti foarte bine”.

Cea mai importanta schimbare pe care o propune fostul mare international se refera la modificarea statutului astfel incat o persoana sa nu aiba dreptul decat la trei mandate in functia de presedinte al Ligii: „In programul meu este si regula cu trei mandate. Nu trebuie sa mai ajungem in situatia de acum, cu un om in functie din 1996. Daca un presedinte de stat sta doar trei mandate, nu se poate si la LPF un presedinte sa stea maximum trei? Dar astea sunt propuneri, nu o sa le pot face singur. Oricum, ma gandesc si la o organigrama noua”.

Gino Iorgulescu a incercat si vineri sa-si depuna candidatura, insa Dumitru Dragomir s-a opus pe motiv ca, potrivit statututlui, termenul limita pentru depunerea candidaturilor a expirat.

Se implica politicul?

La randul lui, Dumitru Dragomir se teme de presiuni politice, menite a-l indeparta de la conducerea LPF: „Daca nu se implica politicul, nu imi e teama de concurenta. Daca se implica, atunci intru in panica. Sigur ca se poate implica politicul. Nu vreau sa raspund la intrebarea daca Gino are conexiuni politice. De ce sa imi bat singur cuie in talpa? Repet, daca nu intervine factorul politic, castigatorul nu poate sa fie decat Mitica Dragomir”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
352 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger