AcasăSPORTIordanescu, la intoarcerea de la EURO: "Va rog sa lasati jucatorii in...

Iordanescu, la intoarcerea de la EURO: „Va rog sa lasati jucatorii in pace. Eu sunt principalul vinovat!”

Odata ce au parasit EURO 2016, „tricolorii” si selectionerul Iordanescu au revenit pe taram autohton, cu acesta din urma decis sa faca scut in fata comentariilor la adresa jucatorilor care au intrat pe teren in cele trei meciuri in urma carora Romania a obtinut un singur punct.

Nationala si antrenorul Iordanescu au ajuns pe Otopeni la primele ore ale zilei de marti. Constient de reactiile care au aparut in tara, dupa parasirea turneului european inca din faza grupelor, Anghel Iordanescu a insistat sa isi asume toata responsabilitatea esecului, desi atat suporterii, cat si specialistii din fotbal au gasit, in ultimele zeci de ore, si cativa jucatori despre care s-a spus ca fie au gresit nepermis, fie nu au fost in forma. „Regret enorm de mult si odata cu mine, intreaga echipa, pentru rezultatul pe care l-am obtinut, pentru ca nu am reusit sa ne calificam (…) Din capul locului as vrea sa va rog sa lasati jucatorii in pace, ei din punctul meu de vedere si-au dorit, au vrut, au incercat sa obtina calificarea pe care ne-o dorim cu totii si principalul vinovat pentru necalificare sunt eu (…) Eu sunt principalul vinovat”, a subliniat selectionerul supranumit si „Generalul”.

Aceasta fiind starea de fapt, Iordanescu a ales si sa-si prezinte scuze fanilor echipei nationale, dar si sa paseze atentia catre un alt aspect, prin care s-ar putea explica rezultatul de la actauala editie a EURO. „Imi cer scuze in fata suporterilor, a fanilor, a iubitorilor de fotbal din Romania (…) Nu echipa nationala trebuie sa fie tapul ispasitor a ceea ce se intampla in fotbalul romanesc (…) Nivelul, problemele din fotbalul romanesc ne-au adus in aceasta situatie”, a explicat Iordanescu.

Cat priveste celalalt subiect de interes pentru o mare parte a opiniei publice, pe fondul faptului ca i s-a cerut sa plece de la carma Natonalei de fotbal, Iordanescu a dat de inteles ca nu el trebuie sa ia o decizie in acest sens, ci conducerea Federatiei.  „Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte simple. (…) Eu stiu ce-am de facut (..) am avut oprima discutie, dar nu am analizat, sa fiu sincer (…) in ceea ce prveste numele care (…) au aparut le doresc succes. Contractul meu se incheie peste cateva zile. (…) Decizia apartine presedintelui Burleanu si Comitetului Executiv”, a incheiat antrenorul in varsta de 66 de ani.

sursa foto: reporterntv.ro

author avatar
Cristina Stefan
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger