AcasăSPORTIordanescu, acuzat ca a dat peste cap tot campionatul Ligii 1

Iordanescu, acuzat ca a dat peste cap tot campionatul Ligii 1

Gino Iorgulescu ii arata lui Iordanescu ca este capabil sa apere interesele Ligii Profesioniste

Intr-o scrisoare deschisa adresata lui Anghel Iordanescu, presedintele LPF, Gino Iorgulescu, il acuza pe selectionerul echipei nationale ca „a dat peste cap” calendarul competitional din Romania prin comprimarea lui in vederea pregatirii turneului final din Franta.

Gino Iorgulescu ii arata lui Iordanescu ca este capabil sa apere interesele Ligii Profesioniste

Fost mare international, Iorgulescu intelege importanta unui Campionat European, insa atrage atentia ca presiunea exercitata de „Tata Puiu” poate avea consecinte grave asupra fotbalului romanesc: „Sa va mai amintesc faptul ca am putea avea in finala Cupei Ligii o echipa, Concordia Chiajna, care la ora jocului sa fie chiar retrogradata, cu alti antrenori si, probabil, si cu alti jucatori? Dumneavoastra insa v-ati atins scopul, dand peste cap aceste competitii, iar noi nu putem decat sa speram ca timpul pe care l-ati castigat cu atatea sacrificii din partea noastra, Liga, detinatori de drepturi tv, sponsori, cluburi, antrenori, fotbalisti, spectatori, il veti folosi pentru a pregati cat mai bine echipa nationala pentru turneul final al Euro 2016”. Acesta a adaugat ca mutarea finalei Cupei Romaniei in 10 mai si a Cupei Ligii in 17 iulie i-a revoltat pe toti cei implicati in sportul rege: „Sper ca sunteti multumit acum, cand intreg calendarul competitional a fost comprimat si pus pe coordonate neobisnuite pentru o competitie profesionista. Nu voi insista asupra faptului ca suporterul este primul bulversat si privat de o intrecere asa cum si-o doreste (…) Iata ca avem, in premiera, finala Cupei Romaniei programata intr-o zi de marti, pe 10 mai, iar finala Cupei Ligii, disputata in afara actualului sezon competitional, practic in avanpremiera celui viitor, lucru unic in Europa”.

Anglia si Olanda „nu puteau juca decat dupa 20 mai”

In incheierea scrisorii, Iorgulescu ii reaminteste „Generalului” ca Anglia si Olanda nu puteau solicita sa joace partide amicale cu Romania inainte de 20 mai: „… consider incheiat dialogul nostru, e vremea ca si dumneavoastra sa treceti la fapte. Stiti si dumneavoastra, asa cum stim toti, ca reprezentativele Angliei si Olandei ar fi jucat cu reprezentativa tarii noastre dupa data de 20 mai, cand si acum, si inainte de comprimarea calendarului competitional, Romania ar fi putut onora aceste jocuri”.
Comitetul de Urgenta al FRF, din care face parte si Gino Iorgulescu, a modificat, miercuri, data de disputare a finalei Cupei Romaniei din 14 mai in 10 mai 2016, cat si a finalei Cupei Ligii, din 11 mai in 17 iulie.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger