AcasăSPORTIoan Becali, Sarbatori in inchisoare

Ioan Becali, Sarbatori in inchisoare

Becali mai are de asteptat pana va redeveni un om liber

Condamnat in martie 2014 la sase ani si patru luni de inchisoare in dosarul transferurilor de jucatori, Ioan Becali ramane incarcerat in Penitenciarul Poarta Alba, a decis definitiv, joi, Tribunalul Constanta.

Becali mai are de asteptat pana va redeveni un om liber

Magistratii constanteni au admis, astfel, contestatia depusa de procurorii DNA la decizia Judecatoriei Medgidia de eliberare conditionata din penitenciar a lui Becali. Decizia instantei este definitiva, astfel ca „Giovanni” va ramane incarcerat in Penitenciarul Poarta Alba. Judecatoria Medgidia a decis, in 29 octombrie, eliberarea sa conditionata, dupa ce a judecat cererea depusa de fostul impresar. De asemenea, in 12 noiembrie, el a primit o alta decizie favorabila din partea Judecatoriei Medgidia pentru eliberarea conditionata, de aceasta data la propunerea comisiei de la Penitenciarul Poarta Alba. Cele doua decizii nu au fost definitive, fiind atacate de DNA la Tribunalul Constanta. Contestatia in cazul celei de-a doua decizii se va judeca in 15 ianuarie, la Tribunal.
Procurorul DNA a spus in fata instantei ca nu sunt indeplinite criteriile obiective si subiective pentru ca Becali sa fie eliberat conditionat. De asemenea, DNA a contestat faptul ca cele trei carti scrise in inchisoare pot fi considerate lucrari stiintifice si ca din acest motiv nu ar fi trebuit sa beneficieze de o reducere a pedepsei cu 90 de zile. De asemenea, DNA a adus in discutie si faptul ca, in prezent, Ioan Becali este arestat preventiv intr-un alt dosar pentru dare de mita. „Scopul preventiv-educativ al pedepsei nu a fost atins”, a afirmat procurorul DNA, cerand instantei sa admita cererea depusa, sa desfiinteze hotararea luata de Judecatoria Medgidia si sa nu permita astfel eliberarea conditionata a lui Ioan Becali.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger