AcasăSPORTInterpol propune arestarea pariorilor din fotbal!

Interpol propune arestarea pariorilor din fotbal!

Sanctionati pana acum doar pe linie sportiva, impatimitii pariurilor sportive ilegale risca inchisoarea pe viitor, dupa ce Uniunea Europeana va modifica legislatia in vigoare, la solicitarea Interpol.

Pariurile sportive genereaza venituri de miliarde

Nu o data, UEFA a atras atentia asupra pericolului reprezentat de pariurile ilegale, insa, pentru ca legislatia in domeniu nu condamna in niciun fel aceste practici, semnalul tras de la Nyon n-a lasat deloc urme.

Michel Platini vrea sa elimine pariurile ilegale din fotbal

Lucrurile incep sa se schimbe, in combaterea acestui flagel implicandu-se si Interpolul! La solicitarea forurilor fotbalistice internationale, Interpol va propune Uniunii Europene modificarea legislatiei aflata in vigoare, astfel incat patronii, antrenorii si jucatorii de fotbal sa poata fi condamnati penal daca se dovedeste implicarea lor in activitati ilegale de pariuri sportive.

Nemultumirea UEFA

Dintre toate tarile afiliate la UEFA, doar 10 dintre ele nu au o legislatie care sa pedepseasca aceasta activitate. In momentul de fata, Romania face si ea parte din grupul statelor in care „blatistii” sunt pedepsiti doar pe linie sportiva, neriscand nicio condamnare penala. Nemultumit de acest aspect, forul prezidat de Michel Platini a solicitat ajutorul Interpol. Insotit de o delegatie a Organizatiei Internationale de Politie Criminala, francezul s-a infatisat liderilor de la Bruxelles, unde a prezentat cazul mafiei pariurilor din fotbal. „Combaterea acestui fenomen este o prioritate pentru Uniunea Europeana”, a primit asigurari Platini.

Bani din fotbal, nu din droguri!

Din informatiile stranse de Interpol despre fenomenul pariurilor ilegale, exista grupari de crima organizata care au renuntat la traficul de droguri in favoarea aranjarii diverselor evenimente sportive. Riscul este minim, in unele tari chiar lipseste cu desavarsire, iar veniturile sunt consistente. Potrivit lui Jerome Valcke, secretar general FIFA, pariurile ilegale sportive genereaza anual venituri de peste 30 de miliarde de euro! Cam cat castiga compania Coca-Cola din vanzarea bauturilor racoritoare in acelasi interval de timp.

Gloria lui Jean Padureanu, pe lista neagra

Gloria - Pandurii, meci anchetat de UEFA

In decembrie 2012, Ioan Hurdubaie (ofiter de integritate la FRF) declara ca meciul Gloria Bistrita – Pandurii Tg.Jiu, scor 1-3, din turul campionatului, este sub lupa UEFA in privinta corectitudinii jocului. Alte patru partide din Liga 2 nasc suspiciuni legat de implicarea mafiei pariurilor in stabilirea rezultatului final. Este vorba despre Callatis – Viitorul Constanta 1-5 (2012), Turda – UT Arad 2-1 (2010), FC Botosani – FC Snagov 5-0 (2010) si Steaua 2 – FC Snagov 4-2 (2010).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
454 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger