AcasăSPORTIncredibila gafa comisa de Mircea Lucescu: l-a criticat pe arbitrul Stephane Lannoy...

Incredibila gafa comisa de Mircea Lucescu: l-a criticat pe arbitrul Stephane Lannoy cu o zi inaintea partidei

Mircea Lucescu l-a luat peste picior pe Stephane Lannoy inainte de meci si a primit imediat raspuns

In preziua meciului cu Bayer Leverkusen, din deplasare, Mircea Lucescu si-a permis sa rada la conferinta de presa pe seama „centralului” francez care urma sa-l arbitreze a doua zi.

Mircea Lucescu l-a luat peste picior pe Stephane Lannoy inainte de meci si a primit imediat raspuns
Stephane Lannoy

La experienta sa, Mircea Lucescu n-a tinut cont de faptul ca o simpla remarca la adresa arbitrului ii poate aduce una dintre cele mai umilitoare infrangeri din cariera. Intrebat la conferinta de presa daca-l cunoaste pe Stephane Lannoy, tehnicianul Sahtiorului si-a amintit de un meci disputat cu doi ani in urma la Sankt Petersburg, in compania Zenitului (victorie a rusilor cu 1-0), cu francezul la centru: „Lannoy s-a speriat cand a aflat ca in tribuna este Dimitry Medvedev, pe atunci presedinte al Rusiei”. Aroganta l-a costat scump pe „Il Luce”: penalty neacordat campioanei Ucrainei, 11 metri inventat pentru Leverkusen, Donati (Bayer) iertat de eliminare. Cum era de asteptat, Lucescu a luat foc la sfarsitul jocului: „Este greu sa comentezi o asemenea partida. Normal, rezultatul este unul rusinos. Dar, daca am analiza ce s-a intamplat, putem spune ca noi am jucat mai mult impotriva arbitrului decat a nemtilor. In primul rind, faulturile comise de Donati – cinci la rind, la care Lannoy trebuia sa intervina si sa acorde al doilea cartonas galben. Apoi, imediat ce a inceput repriza a doua, din senin, francezul a acordat un penalty germanilor. Darjo Srna nici nu si-a atins adversarul, doar statea pe loc. Am mai fost si un moment in care Rolfes a comis hent in careu si se impunea lovitura de la 11 metri pentru noi. La faza imediat urmatoare, cei de la Bayer ne-au prins pe contraatac si au inscris dintr-un ofsaid mare”. Ca sa fie inteles ca nu glumeste, Mircea Lucescu a solicitat interventia sefului arbitrajului european, italianul Pierluigi Collina: „Din pacate, o lume intreaga vede aceasta lipsa de respect la adresa clubului din Donetk. Poate ca supervizorul care deleaga arbitrii in Europa, ma refer la domnul Collina, ar trebui sa se gandeasca serios la treaba asta. In doua meciuri consecutive din Liga Campionilor, rezultatele au fost decise de brigada de arbitri. Am suficienta experienta, am trait 90 de meciuri in Liga, imediat simt cand se intampla ceva”.

Dupa trei etape in grupa A, Sahtior ocupa pozitia a 3-a in clasament, cu 4 puncte, trei in spatele liderului Manchester United. Pe 2 a urcat Bayer Leverkusen, cu 6 puncte.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
380 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger