AcasăSPORTInca 12 oficiali FIFA, arestati la Zurich

Inca 12 oficiali FIFA, arestati la Zurich

Procurorii americani au luat cu asalt hotelul „Baur au Loc”

Un nou val de arestari in randul responsabililor FIFA a avut loc joi dimineata in Elvetia, fiind retinuti cu aceasta ocazie 12 actuali sau fosti oficiali ai forului fotbalistic mondial.

Procurorii americani au luat cu asalt hotelul „Baur au Loc”

Potrivit New York Times, aceasta operatiune a fost efectuata la cererea justitiei americane si are loc la sapte luni dupa un prim val de arestari pentru frauda, coruptie si spalare de bani, in cursul caruia au ajuns in spatele gratiilor 18 persoane, printre care si doi dintre vicepresedintii FIFA. Operatiunea de joi a debutat la ora 6.00 dimineata, la hotelul „Baur au Loc”, din Zurich, care a fost deja teatrul primelor arestari, din 27 mai. Sepp Blatter, presedintele demisionar al FIFA, nu figureaza printre persoanele interpelate la Zurich. Cunoscuta publicatie din SUA a indicat ca persoanele vizate de arestari sunt, in mare parte, reprezentanti ai federatiilor din America de Sud si America Centrala.
La fel ca acum sase luni, si aceasta operatiune a procurorilor americani are loc cu ocazia reuniunii Comitetului Executiv al FIFA, din 2 si 3 decembrie, la Zurich. Anchetatorii au aratat faptul ca responsabili ai FIFA au primit mita si comisioane pentru atribuirea turneelor finale de Cupa Mondiala si vanzarea drepturilor tv si comerciale.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger