AcasăRecomandariIlie Nastase si Alin Petrache critica „abandonul” Simonei Halep

Ilie Nastase si Alin Petrache critica „abandonul” Simonei Halep

Multe i se pot reprosa lui Ilie Nastase, dar ca nu se pricepe la tenis iese din discutie. Considerat unul dintre cei mai mari jucatori din istoria acestui sport, „Nasty” ii atrage atentia Simonei Halep ca se face de ras prin forfaitul declarat pentru meciul Romania – Canada, din Cupa Federatiei.

Nastase stie ce inseamna tenisul si efortul depus in doua turnee Masters consecutive. De aceea, legendarul fost lider al clasamentului ATP atrage atentia ca oboseala invocata de Halep iese din discutie. Mai mult, in ochii lui Ilie Nastase, aceasta scuza nu este altceva decat o minciuna; „De condamnat mi se pare faptul ca Simona spune ca e obosita, dar se duce la Stuttgart”. „La Cupa Federatiei nu sunt masini Porsche…”, mai spune Nastase, aluzie la premiul (un autoturism marca Porsche) pe care organizatorii turneului de la Stuttgart il ofera castigatoarei de pe tabloul feminin.
Ca un sfat venit de la cineva care chiar a gustat din gloria marilor victorii, Halep ar trebui sa renunte la impresiile de mare vedeta si sa ajute si echipa nationala a Romaniei, tara cu care sustine ca se mandreste peste tot in lume.

Alin Petrache

„Daca eram in locul Simonei, jucam la Cupa Federatiei. Eu i-as pune ei o intrebare: ce e mai important, Cupa Federatiei sau turneul de la Stuttgart? Joaca o singura data sau de doua ori pe an pentru echipa nationala. Poate ca nu ii place spiritul de echipa. Eu, daca m-as odihni, nu as juca in alta parte. Nu ajungi numarul 1 daca joci la Stuttgart. Ajungi numarul 1 daca te gandesti la turneele de Grand Slam!”, sustine Ilie Nastase, care incheie cu urmatorul avertisment: acest ultim abandon al Simonei Halep tinde sa devina un obicei prost! „Nu e prima oara cand i se intampla treaba asta, sa mearga sa joace in alta parte!”.

Presedintele COSR avertizeaza: „Bouchard va juca!”

Chiar daca ii intelege „pofta” Simonei Halep de a pune mana pe premiul de la Stuttgart, presedintele COSR afirma ca in viata unui sportiv trebuie sa conteze si „partea nationala”. Alin Petrache o da exemplu pe Eugenie Bouchard, care a confirmat ca va ajuta echipa Canadei la meciul cu Romania. „E nevoie sa discutam un pic de valorile care ii definesc pe sportivii de inalta performanta. Iar aceste valori nu le putem scoate in evidenta decat atunci cand participam pentru echipa nationala a tarii din care provenim. Eu nu am uitat niciodata cum am ajuns joc in strainatate: impresarii si managerii m-au vazut jucand la echipa nationala, nu la echipa de club! Din punctul Simonei de vedere, cred ca este greu si delicat sa pui in balanta partea financiara pe care o poate pierde prin neparticiparea la un turneu, dar cred ca ar trebui sa se gandeasca si la partea sportiva si nationala. Poate se razgandeste pentru ca am vazut ca Eugenie Bouchard si-a confirmat prezenta”.

S-a apropiat la 319 puncte de Maria Sarapova

Dupa evolutii formidabile la cele doua turnee din SUA (Indian Wells – castigatoare si Miami Open – semifinalista), Halep a reusit sa reduca distanta fata de Maria Sarapova. Rusoaica ocupa in continuare locul 2 in ierarhia WTA, dar mai are doar 319 puncte peste Simona; romanca (locul 3) are 7571 de puncte, iar Sarapova, 7890. Eliminata la Miami Open in turul 2, Irina Begu a coborat de pe locul 35 pe 36. Monica Niculescu a urcat de pe 70 pe 62, iar Alexandra Dulgheru a facut un salt mic si a ajuns pe locul 68.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
580 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger