Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Sport » Ilie Nastase reactioneaza: am obtinut o victorie importanta, chiar daca nu totala

Ilie Nastase reactioneaza: am obtinut o victorie importanta, chiar daca nu totala

Autor:

Vestea ca perioada care il tine departe de competitiile de tenis s-a scurtat, prin decizia unui tribunal independent, nu avea cum sa fie primita altfel decat cu bucurie de Ilie Nastase.

 

ilie nastase 300x204 Ilie Nastase reactioneaza: am obtinut o victorie importanta, chiar daca nu totala

Suspendarea vizeaza evenimente ITF, precum Fed Cup-ul, nu si turnee ATP sau WTA

Fostul campion de la Roland Garros a transmis un mesaj, in ziua in care s-a aflat rezultatul apelului pe care l-a formulat fata de deciziile ITF-ului, luate vara trecuta, in iulie.

Totodata, Ilie Nastase anunta ca va tine cont de aceasta decizie a tribunalului independent si nu va fi prezent, la sfarsitul saptamanii, in tribunele Salii Polivalente din Cluj, cand fetele pe care le antrenase in calitate de capitan nejucator, pana la momentul suspendarii dictate de forul Federatiei Internationale de Tenis, vor juca impotriva Canadei.

Redam in cele ce urmeaza, integral, comunicatul de presa semnat de Ilie Nastase:

“Sunt bucuros sa va anunt ca am obtinut o victorie importanta, chiar daca nu totala, prin modul in care a fost solutionat apelul pe care l-am formulat impotriva sanctiunilor care mi-au fost impuse de Federatia Internationala de Tenis (ITF).

Interdictia de a primi acces sau acreditari la evenimente ITF a fost aproape injumatatita, astfel incat aceasta suspendare va expira in curand, pe 23 aprilie 2018.

De asemenea, Tribunalul Independent care a solutionat apelul meu a confirmat ca aceasta suspendare vizeaza exclusiv turnee ITF (nota mea – precum Cupa Federatiilor sau Cupa Davis), ceea ce inseamna ca nu se aplica turneelor ATP sau WTA.

In plus, interdictia de a indeplini calitati oficiale (precum functia de capitan nejucator al echipei Romaniei din Cupa Federatiilor) a fost redusa cu mai mult de 8 luni.

Sunt de asemenea bucuros sa constat ca Tribunalul Independent care a solutionat acest caz a concluzionat atat faptul ca nu sunt o persoana rasista, cat si faptul ca vorbele mele cu privire la copilul dnei Serena Williams nu au avut la baza intentii rasiste.

Aceasta solutie a Tribunalului Independent este departe de sanctiunea propusa de arbitrul principal al Barajului din Cupa Federatiilor organizat anul trecut la Constanta (suspendarea mea pe viata) si de interdictiile solicitate initial de catre ITF (o suspendare de pana la 10 ani), dar este mai blanda si decat decizia completului intern de solutionare din cadrul ITF. Eu mi-am invatat lectia in urma acestei experiente, insa sper ca acum sa inteleaga si dansii ca m-au tratat exagerat.

Intrucat voi respecta aceasta solutie a Tribunalului Independent, nu voi participa la meciurile pe care echipa Romaniei le va sustine in acest weekend in Cupa Federatiilor. Le urez insa succes fetelor, iar in aproximativ doua luni voi putea sa fiu din nou alaturi de ele si in tribuna.

In considerarea deciziei Tribunalului Independent, sunt increzator ca nu vor mai exista motive pentru care sa imi fie refuzate accesul sau acreditarea la marile competitii ATP si WTA din acest an, precum Turneul de la Madrid, Roland Garros sau Wimbledon, dar nici la turneul WTA de la Bucuresti.

Astfel, sunt fericit ca urmeaza sa traiesc din nou, din tribuna, spiritul marilor competitii de tenis. Mi-am dedicat intreaga viata acestui sport si cred ca sunt indreptatit sa continui sa iau parte la acest fenomen.

La acest moment nu voi mai oferi comentarii cu privire la acest subiect. Detaliile cu privire la continutul solutiei Tribunalului Independent le vor oferi avocatii mei, carora le multumesc pentru ajutorul acordat in sustinerea cazului meu.”
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!