AcasăSPORTIlie Balaci: „Azi, valoram 80 de milioane si jucam la Barcelona”

Ilie Balaci: „Azi, valoram 80 de milioane si jucam la Barcelona”

Ilie Balaci le-a vorbit viitorilor internationali despre fabuloasa sa cariera

Considerat unul dintre cei mai mari fotbalisti romani din istorie, Ilie Balaci arata ca n-a jucat niciodata pe partea de teren unde se afla modestia.

Ilie Balaci le-a vorbit viitorilor internationali despre fabuloasa sa cariera

Prezent in cantonamentul nationalei de tineret a Romaniei Under 15, Balaci (59 de ani) i-a incurajat pe tinerii tricolori inaintea „dublei” cu selectionata similara a Italiei. „Minunea blonda” a rememorat si victoria cu Squadra Azzurra din 1983, campioana mondiala in acel moment. Pe fostul „23 August”, Romania se impunea cu 1-0, gol marcat de Ladislau Boloni din pasa lui Ilie Balaci.
„Vreau sa va vad ca jucati razand. Fotbalul este placere. Pe teren, trebuie sa te distrezi. Daca azi aveam 20 de ani, Craiova nu ma vindea sub 80 de milioane. Am fost convins ca sunt mai bun decat toti. Puteam sa joc oricand la Barcelona, la orice echipa din lume! Asta, pentru ca am crezut. Si voi sa credeti!”, le-a spus Ilie Balaci juniorilor romani. Un alt sfat primit de viitorii internationali a fost legat de educatie: „Daca nu puteti sa ajungeti fotbalisti, aveti grija si invatati. Nu va faceti de ras cand vorbiti! Lasati telefoanele si cititi o carte inainte de somn! Pana in clasa a saptea, eu am luat doar premiul intai. Doar cand am realizat ca voi fi fotbalist bun am pus fotbalul pe primul loc”.
Primul meci din „dubla” Romania – Italia are loc azi, la Buftea, pe acelasi teren urmand a se disputa si partida de joi, 17 martie.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
542 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger