AcasăSPORTIeri fosta glorie a lui Dinamo, azi navetist la Chirnogi

Ieri fosta glorie a lui Dinamo, azi navetist la Chirnogi

Augustin, esuat undeva langa Oltenita

Fosta glorie a gruparii din Stefan cel Mare este antrenor in Liga 3, la Viitorul Chirnogi. In fiecare zi, „Oneata” face 160 de kilometri cu microbuzul, pana la stadionul din localitate, totul pentru un salariu de 2.000 de lei.

Augustin, esuat undeva langa Oltenita

Pe 19 octombrie 1983, Ionel Augustin deschidea balul victoriei impotriva campioanei Europei, SV Hamburg. Dinamo invingea cu 3-0 si, dupa un retur formidabil, ajungea in turul trei al CCE. Ulterior, tot cu ajutorul lui „Oneata”, bucuresteni depaseau pe Dinamo Minsk si ajungeau in semifinalele competitiei, premiera pentru o echipa romaneasca. Anii au trecut, iar Augustin – astazi in varsta de 56 de ani – a pierdut contactul cu echipa care l-a consacrat. Dupa cateva incercari de antrenorat in Liga 2, „buldozerul” lui Dinamo (87 de goluri in 267 de meciuri) s-a ratacit in al treilea esalon fotbalistic.

Viitorul si-a cumparat locul a patra oara!

"Oneata" pregateste Viitorul pentru derby-ul cu Ulmu

In prezent, Ionel Augustin este antrenor la Chirnogi, o comuna din vecinatatea orasului Oltenita. Se spune ca „Oneata” a ajuns aici doar datorita presedintelui FRF, Mircea Sandu, care a permis celor de la Viitorul sa-si cumpere pentru a patra oara locul in Liga 3, iar Augustin a fost acceptat antrenor.

Trezirea, la ora 6.00!

Golul cu SV Hamburg din 1984

Fosta glorie dinamovista are un salariu de 2.000 de lei si parcurge 160 de km pe zi cu un microbuz pus la dispozitie de club, pentru el, dar si pentru cativa jucatori. Are masina personala, dar cu un astfel de salariu nu-si permite sa consume atata benzina. Astfel, Augustin se trezeste la 6 dimineata, pentru ca masina pleaca la ora 8.00, de undeva de pe Soseaua Oltenitei. Tehnicianul si fotbalistii cu buletine de Bucuresti revin in Capitala in jurul orei 16.00, evident, cu acelasi microbuz.

O ultima "foarfeca" pentru Dinamo, pe final de cariera
author avatar
Sebastian Stan
873 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger