AcasăSPORTIanis Zicu, tinta iernii pentru Steaua!

Ianis Zicu, tinta iernii pentru Steaua!

anagerul general al Stelei i-a propus lui Gigi Becali repatrierea lui Ianis Zicu, jucator care face furori in Coreea de Sud, la FC Gangwon. Patronul din Ghencea vrea sa-i dea o sansa machedonului, iar transferul va fi discutat in iarna.

Ianis a macat de trei ori in deplasarea de la Daejeon

Povestea de dragoste dintre Mihai Stoica si Ianis Zicu a aparut din senin, in vara anului trecut, inaintea dublei cu TSKA Sofia, din turul preliminar al Europa League. Ianis evolua pentru gruparea bulgara, iar oficialul a tinut sa-l felicite pe jucator pentru prestatiile sale, adaugand ca il vrea alaturi de el la Steaua.

Zicu, imbratisat de antrenorul sau Kim Hak-Beom

„Zicu e un fotbalist exceptional. Daca ajungi sa-i cunosti PIN-ul, atunci poti sta linistit la meciuri. Am stabilit cu el, inainte sa semneze cu TSKA, sa mearga acolo, sa stea doi-trei ani, apoi sa lucram impreuna”, afirma MM in urma cu un an.

Reactia subordonatului sau l-a cam deranjat pe Becali, acesta interzicandu-i managerului sa-l mai laude pe fotbalist. In plus, Becali a subliniat ca, atat timp cat este el patron la Steaua, Ianis nu va juca pentru aceasta echipa. Intre timp, situatia s-a schimbat. Ianis s-a transferat de la TSKA Sofia in campionatul coreean, Pohang Steelers platind pentru el suma de 2,3 milioane de euro. In plus, limba mieroasa a lui MM a reusit sa-l induplece pe patron, iar Zicu ar putea fi repatriat din K-League. Atacantul in varsta de 28 de ani joaca in prezent la FC Gangwon, fiind imprumutat, pana in luna ianuarie, de la Pohang Steelers. Contractul romanului cu formatia din Pohang expira in ianuarie 2014, astfel ca Steaua are doua variante: ori il imprumuta, ori il cumpara definitiv. Cum din luna ianuarie 2013, Zicu va intra in ultimul an de contract, suma de transfer nu va fi foarte mare, managerul ros-albastrilor garantand ca tranzactia nu va depasi 500.000 de euro, iar salariul lui Zicu – pe masura celor platite in Ghencea. In acest sezon, Zicu a marcat cinci goluri pentru FC Gangwon, fiind om de baza la gruparea din nordul tarii. Din pacate, echipa la care a fost imprumutat lupta pentru evitarea retrogradarii, formatia antrenata de de Kim Hak-Beom ocupand penultimul loc in play-out-ul campionatului coreean. Duminica, Gangwon a cedat cu 3-5 pe terenul lui Daejeon Citizen, romanul marcand toate golurile echipei sale.

Daca va ajunge la Steaua, Ianis Zicu va deveni al 10-lea fotbalist roman, dupa Bogdan Stelea, Florin Tene, Ionel Fulga, Tiberiu Curt, Sabin Ilie, Adrian Matei, Radu Niculescu, Jean Vladoiu si Daniel Iftodi, care au imbracat de-a lungul carierei tricourile tuturor marilor rivale din Bucuresti: Steaua, Rapid si Dinamo.

Dorit de Gigi, „astralul” Tembo are un trecut cam „tulburel”

FC Basel a platit pentru Tembo 1 milion de euro

Pana la posibilul transfer al lui Zicu, Gigi Becali a pus ochii pe Tembo, de la Astra Giurgiu. „Imi place mult, vreau sa-l folosesc ca al doilea varf. Mie nu-mi trebuie mult sa vad un fotbalist, pe el l-a urmarit doar o data si m-am decis ca-l vreau”. Zambianul era considerat, candva, cel mai mare talent din tara sa, castigand titlul de golgeter al Campionatului African de Tineret (2007). Transferul la FC Basel, in 2010, n-a reprezentat, insa, rampa de lansare, problemele cu alcoolul si greutatea aducandu-i doar 30 de jocuri in tricoul elvetienilor. De altfel, consumul excesiv de alcool l-a scos din lotul lui Basel, in sezonul trecut, la partida de pe „Old Trafford”, cu Manchester United. Desi era anuntat titular, zambianul a fost lasat acasa de antrenorul Fink pentru escapadele sale „bahice”.

author avatar
Sebastian Stan
747 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger