AcasăSPORTHaos la Super Bowl

Haos la Super Bowl

Echipa Philadelphia Eagles a invins cu scorul de 41-33 formatia New England Patriots, detinatoarea trofeului, duminica seara, la Minneapolis, in editia 2018 a Super Bowl-ului, marea finala a NFL, la care au asistat 73.000 de spectatori.

Dupa victoria neasteptata a acestora, pe strazile din Philadelphia s-a dezlantuit haosul. Aproximativ 8000 de oameni au iesit pe strazi, unde au fost intampinati de politie. Felinarele de pe strazi au fost doborate, circulatia oprita, iar oamenii au invadat magazinele strigand ”totul este gratuit”, pentru a sarbatori marea victorie. Fortele de ordine, echipate cu casti si armuri, s-au declarat neputincioase in fata miilor de oameni care au provocat haos pe strazi.

Cat a costat o reclama

Potrivit Thrillist, o reclama de 30 de secunde difuzata in timpul Super Bowl a costat aproximativ 5 milioane de dolari, ceea ce inseamna ca s-au platit aproximativ 170.000 de dolari pentru fiecare secunda in care spotul publicitar este difuzat. Televiziunea care a transmis Super Bowl anul acesta, NBC, a castigat aproximativ 1.2 miliarde de dolari in urma difuzarii spoturilor publicitare. Preturile pentru difuzarea reclamelor in pauza publicitara din timpul Super Bowl au urcat in ultimii 10 ani. Costul pentru a cumpara o reclama de 30 de secunde in 1967 era de 40.000 de dolari, ceea ce ar insemna aproximativ 289.000 de dolari in banii de astazi. Din anul 2012, preturile au urcat cu 87% fata de 2008.

Omagiu lui Prince

Ca in fiecare an, recitalul din pauza Super Bowl a fost un moment extrem de asteptat. Justin Timberlake, invitat sa cante pentru a treia oara la acest eveniment, un record, a avut o prestatie stralucitoare, incheiata in mijlocul publicului, unde a facut un selfie cu un fan. La jumatatea recitalului, Timberlake s-a asezat la un pian, in timp ce o imensa banderola era desfasurata pe mijlocul terenului de fotbal. Pe un ecran a aparut imaginea lui Prince, in timp ce se faceau auzite notele unui hit al acestuia, „I Would Die 4 U”. „Este pentru voi, cei din Minneapolis!”, a strigat Justin Timberlake, inainte de a se lansa intr-un duet muzical virtual cu artistul care si-a trait mare parte din viata in acest oras, inainte de a muri prematur, la varsta de 57 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente analgezice.

Batalie pe prestatie

Miza este una uriasa si pentru artistii invitati, iar show-ul de la gala Super Bowl a fost asigurat in trecut de nume mari din industria muzicala, precum Michael Jackson, Sting, Paul McCartney, The Rolling Stones, Bruce Springsteen, The Who, Madonna si Beyonce. Anul trecut, Lady Gaga a fost cea care a sustinut recitalul din pauza Super Bowl. Pentru artistii invitati sa sustina un show la gala Super Bowl, acest spectacol se traduce printr-o crestere spectaculoasa a vanzarilor de discuri.

author avatar
Catalin Dumitrescu
144 afisari

1 COMENTARIU

  1. sportul asat pentru ei, este mai tare ca fotbalul european,
    ce pot sa faca te cruesti, iar banii de reclame depasesc orice limita normala, 30 de secunde??????????????????= 7 milioane????????
    fantastic.
    poate arabii sa-si mai permita asa ceva.
    Ma uit la meci si traiesc cu ei fericirea castigarii.

    stiu sa se bucure. dar frumos sau nu prea ……

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger