AcasăSPORTHanescu, in locul lui Federer pe tabloul principal de la Paris

Hanescu, in locul lui Federer pe tabloul principal de la Paris

Cu un rezultat bun la Paris, Hanescu poate urca in clasamentul ATP

Desi nu mai cocheteaza cu lumea buna a tenisului mondial, Victor Hanescu apare, din cand in cand, intr-o situatie inedita. Romanul a reusit performanta de a ajunge pana in turul II la Mastersul de la Paris desi fusese eliminat in calificari.

Cu un rezultat bun la Paris, Hanescu poate urca in clasamentul ATP

Initial, Victor Hanescu a ratat calificarea pe tabloul principal dupa esecul cu Alejandro Falla, scor 6-4, 6-7, 4-6. Totusi, afectat de efortul depus in finala de la Basel, pe care a pierdut-o in fata argentinianului Juan Martin Del Potro, elvetianul Roger Federer, liderul clasamentului mondial, s-a retras de la Paris, iar Hanescu a inhatat locul gratie statutului de lucky-looser.

Federer nu va mai fi lider mondial incepand cu 5 noiembrie

Mai mult, Victor va prelua si traseul pe care il avea de urmat Federer, astfel ca romanul a fost admis direct in 16-imi, faza a competitiei in care il va infrunta pe invingatorul dintre Gilles Simon si Marcos Baghdatis. Gratie acestei situatii favorabile, Hanescu si-a asigurat deja 16.460 de euro si 70 de puncte ATP. Interesant este ca Victor nu este singurul tenisman care profita de pe urma abandonului lui Federer. Cum elvetianul va pierde cele 1.000 de puncte castigate anul trecut, la Paris, cand l-a invins in finala pe Jo Wilfried Tsonga (6-1, 7-6), iar Djokovic se afla ieri la numai 345 de puncte in urma lui Federer, este evident ca, de saptamana viitoare, tenisul masculin va avea un nou lider, in persoana sarbului, indiferent de parcursul inregistrat de Djokovic saptamana aceasta, in capitala Frantei.

author avatar
Cristi Ionita
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger